4 simpele stappen om te weten of een outfit voor je werkt

 

Hoe fijn zou het zijn als je zelf makkelijk kunt zien of een outfit in je voordeel werkt of niet.

Dat als je naar een feestje gaat je kunt zien of de kleur van je outfit je laat stralen. Of als je naar een (netwerk)bijeenkomst gaat, dat je kunt zien of jij zichtbaar bent in je kleding.

Laat daar nou een super simpele test voor zijn 😃 

 

De knippertest

De knippertest bestaat uit 4 simpele stappen:

1. Ga voor een spiegel staan waarin je jezelf helemaal ziet.

2. Doe je ogen dicht

3. Denk aan compleet wat anders

4. Doe je ogen weer open en focus op je gezicht

Wat zie je als eerste? Waar wordt je oog naartoe getrokken?

Het is super simpel, maar het werkt echt goed! Het hangt van je doel met een outfit af wat het resultaat is. Wil je echt dat jij zelf gezien wordt in je kleding dan moet dus echt je gezicht als eerste opvallen. Wil je er gewoon stralend uitzien, dan moet de kleur van de jurk hier dus voor zorgen. De kleur moet dan dus goed bij je passen. Wil je dat één van je pluspunten opvalt, dan moet daar dus de aandacht naartoe getrokken worden.

Je ziet dat je voor al deze dingen de test kunt gebruiken. Als je je ogen weer open doet moet dat wat jij wilt laten opvallen gelijk zichtbaar zijn.

Om even een voorbeeld te geven van wanneer je wilt dat jouw gezicht er uit springt. Hier zie je Meghan Markle.

Op foto 1 draagt ze een wit hoedje die bij haar jas past. Op foto 2 draagt ze een bruin hoedje waardoor je ineens haar gezicht veel beter ziet. Als je de knippertest met de foto’s doet zie je dat bij foto 1  je aandacht gelijk naar het hoedje getrokken wordt. Bij foto 2 zie je eerst haar ogen.

En als je nu denkt ‘ja maar dan kan ik alleen maar saaie outfits aan’ heb je het mis! Het hangt helemaal van jouw persoonlijkheid af wat je ‘hebben’ kan.

Kleurrijk

 

Op deze foto zie je een vrouw die een hoog kleurcontrast heeft. Dit betekent dat ze veel kleuren tegelijk aan kan zonder dat ze weg valt in haar outfit. Ze heeft oranje/rood haar én blauwe ogen. In het kort werkt het kleurcontrast zo; heb je van jezelf geen ‘kleuren’, dus bijvoorbeeld bruin haar, bruine ogen en geen opvallende kleur in je huid, dan kun je het beter bij 1 kleur in je outfit houden. Heb je van jezelf 1 kleur, dus bijvoorbeeld bruin haar, groene ogen en geen opvallende kleur in je huid, dan kun je 2 kleuren combineren in je outfit. Heb je wel kleur van jezelf, bijvoorbeeld blond haar en blauwe ogen, dan kun je meerder kleuren in één outfit met elkaar combineren. Zelf heb ik licht bruinig haar (telt niet als kleur), groene ogen en een huid met een duidelijk rode ondertoon. Dit telt als 2 kleuren. Maar maak ik mijn huid nu egaal met make-up, dan heb ik maar 1 kleur van mijzelf en kan ik ook minder kleur in mijn outfit dragen.

 

Opvallende verschijning

Op deze foto zie je een vrouw met een hoog waardecontrast en een uitgesproken stijl. Een echte opvallende verschijning. Het eerste wat je op de foto ziet is haar gezicht, daarna zie je pas wat ze draagt. Een waardecontrast is het verschil in licht en donker als je een zwart/wit foto van jezelf hebt. Hoe groter het verschil tussen licht en donker, hoe groter het contrast van kleuren kan zijn zonder dat je er flets uitziet.

Doe de knippertest nu eens met een foto van jezelf. Wat valt het eerst op?

Wil jij graag weten welke kleding goed bij je lichaamsvorm past? Download nu de gratis check je basis checklist en ontdek wat voor jou werkt. (Als jij je lichaamsvorm nog niet precies weet ga je dit ook ontdekken, dus download snel de checklist)

Liefs,

Alieke