7 tips om op te vallen zonder dat je het middelpunt van de aandacht bent

Als je aan het netwerken bent wil je graag dat mensen je onthouden. Het is daarom niet verkeerd om een beetje op te vallen. Dit kun je doen door kleding te dragen die wat meer aandacht vraagt. Ik snap dat je ook niet het middelpunt van alle aandacht wilt zijn, dus we houden het alleen bij opvallen 🙂 

Een manier om wat extra op te vallen is door wat drama aan je kleding toe te voegen. En dan heb ik het niet over een kostuum natuurlijk. 

Ik geef je 7 tips voor hoe jij kunt opvallen zonder dat je het middelpunt van alle aandacht bent. 

Tip 1: gebruik kleur

Door een kleuraccent toe te voegen aan je outfit heb je gelijk iets te pakken wat opvalt. De kleur knalt eruit en voegt daardoor wat drama toe aan je kleding. Let wel op dat het oog van de ander direct naar de plek wordt getrokken waar je de kleur draagt. 

Tip 2: kies voor rechte lijnen

Rechte lijnen maken meer impact dan vloeiende, ronde lijnen. Dus door kleding te dragen die rechte lijnen hebben voeg je een beetje drama toe aan je outfit. De rechte lijnen kunnen ook in je accessoires zitten, bijvoorbeeld je tas, je schoenen, je ketting, een riem of je kapsel. Als je een ronde basisvorm hebt is deze tip minder handig voor je omdat jij het best tot je recht komt in ronde vormen en lijnen, maar er komen nog meer tips 🙂 

Tip 3: opvallende accessoires

Je creeert ook meer drama door voor een opvallend accessoire te kiezen. Dit kan een oversized tas zijn, een lipstick die er uit knalt, opvallende nagels, een opvallende ketting of oorbellen of een riem. Het oog wordt ook gelijk naar dit accessoire toe getrokken dus kies bewust waar je het draagt. 

Tip 4: aanwezige make-up en je kapsel

Door voor bijvoorbeeld een smokey-eye te kiezen of een opvallende eyeliner springt je make-up er gelijk uit. Dit geeft meer drama aan je look. 

Ook hoe jij je haar doet maakt veel verschil. Van gewoon los haar tot strak gestyled haar, een paardenstaart tot een strakke knot. Een lok voor je oog of een strakke ponny, het maakt een groot verschil voor je uiterlijk. 

Tip 5: draag een groot contrast

Of dit nu een outfit is in zwart/wit of in 2 complementaire kleuren (zoals groen/rood, blauw/oranje of paars/geel) maakt niet uit, het maakt allebei indruk. Deze tip is ook niet voor iedereen geschikt, maar je kunt wel altijd een kleuraccent toevoegen zoals in tip 1. 

Tip 6: kies voor een print met een dramatisch tintje

Dierenprints worden gezien als zo’n print. Het doet je aan die sterke, wilde dieren denken en daarom straalt het meer kracht uit. Maar je kunt ook voor prints kiezen die meer geometrisch zijn. Hoe hoekiger, hoe meer drama het toevoegt. 

Tip 7: glam it up

Door glans toe te voegen wordt je outfit ook gelijk dramatischer. Doordat het licht weerkaatst val je meer op. Ook leer heeft zo’n soort glans. Door leer te dragen straalt je ook meer kracht uit. 

Bonustip: blijf bij jezelf

Je hebt nu alle 7 tips gezien en niet alles zal bij je passen. Om meer op te vallen hoef je ook niet alles toe te passen. Kies wat bij jou past en ga daar eens mee experimenteren. Durf jij deze stijl wel aan, dan kun je meerdere tips toepassen en kun je direct beginnen met opvallen. 

Welke tip ga jij in ieder geval proberen?

Liefs,

Alieke

PS: wil jij graag weten welke kwaliteiten jij hebt en welke kleuren bij jouw persoonlijkheid passen? Wil jij zonder al te veel moeite jouw grootste verlangen waar maken? Boek dan de powertypetest en ontdek hoe jij dit kunt doen.