Beige is de nieuwe trendkleur van 2019

Misschien was het je al opgevallen dat je veel beige items in de winkels ziet. Het is dan ook de nieuwe trendkleur van dit jaar. Het is een hele veel zijdige kleur die je heel makkelijk kunt combineren. Een paar mooie kledingstukken in deze kleur kunnen je dit jaar heel wat brengen. 

Welke kleur beige past bij mij?

Er zijn ik weet niet hoeveel verschillende tinten beige. Dus het kan wel een trendkleur zijn, maar welke past nou het best bij jou? Hier zie je een aantal voorbeelden van allerlei verschillende tinten beige. 

Koel of warm

Ben jij een warmtype (qua huid en haar) dan zullen de warme tinten je het beste staan. Ben je juist een koeltype (qua huid en haar) dan staan de koele tinten je veel beter. (om te ontdekken of je een warm of een koeltype bent check dan mijn insta post van 21 maart!) Ook is er verschil in lichte tinten en donkere tinten. Heb je een lichte huidskleur en licht haar, dan staan de lichtere tinten je het mooist. Heb je juist donker haar, huid en ogen dan zijn de donkere tinten weer mooier. 

Je kunt ook een mix van koel en warm zijn dan maakt het licht of donker meer verschil dan de warmte van de tint. 

Combineren met beige

Het is een super makkelijke kleur om mee te combineren. Daarom is het ook zo’n handige kleur om in je kast te hebben hangen. Elke kleur past wel bij beige. Kijk wel dat ze dezelfde ondertoon hebben, dus warm of koel. Een koele kleur met een warme tint beige combineren zal niet zo mooi staan, dus hou de ondertoon hetzelfde. Verder kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Je kunt er een hele ingetogen look mee maken door alleen maar beige tinten te gebruiken, maar je kunt het ook met 1 of 2 (als je durft) felle kleuren combineren om meer een statement te maken. Hier is wat inspiratie voor het combineren. 

Beige en een professionele uitstraling

Jij als vrouwelijke ondernemer kunt deze kleur ook heel goed professioneel inzetten. Zeker in het contact met je klanten is het een hele fijne kleur. Het is benaderbaar en open. Een klant heeft dan heel snel het gevoel dat ze een connectie met je kan maken, het gevoel dat het klikt. Draag jij wel eens beige tijdens contact met je klanten? Wat is een kleur die jij vaak draagt?

Wil je graag meer weten over wat kleding voor je kan doen op zakelijk gebied? Dan is mijn workshop ‘Personal branding en jouw unieke kledingstijl’ wat voor jou. 

Liefs,

Alieke