Geniet meer van je leven – 8 tips

Jij als gedreven vakvrouw houdt van je werk. Je vind het heerlijk om lekker bezig te zijn. Maar je moet niet vergeten om ook je rust te pakken en te ontspannen. Om ook plezier te hebben en te genieten van je leven. En daar ga ik je vandaag 8 tips voor geven. 

Geniet van je alledaagse leven

Je hoeft geen hele speciale dingen te doen om te kunnen genieten. Als moeder geniet ik ‘s morgens van mijn 3 jongens (als ze niet teveel herrie maken tenminste) En als ik ze op school en bij de gastouder heb afgeleverd geniet ik van mijn werk. Ik heb heel bewust leren genieten omdat ik eerder vaak chagrijnig was omdat ik wilde werken als de jongens er waren en bij de jongens wilde zijn als ik aan het werk was. Ik heb toen heel bewust ervoor gekozen dat ik het zo niet meer wilde en heb besloten om van het moment te gaan genieten. Dat ging, en gaat, echt nog niet altijd perfect, maar dat is ok. Mijn leven is nu zoveel leuker nu ik meer geniet! 

Geniet van je relaties

We hebben allemaal mensen om ons heen, je eigen gezin, je familie en vrienden en je mag genieten van deze mensen 🙂 Laat ze merken dat ze dierbaar voor je zijn en geniet van de tijd die je met ze doorbrengt. 

Vier je successen

Om meer te kunnen genieten is het ook belangrijk dat jij je successen leert vieren. En dit kan al om hele kleine dingen gaan. Je kunt besluiten dat je na elke taak die je hebt afgerond dit te vieren door je favoriete nummer op te zetten en even lekker te dansen. Hoe groter het succes is hoe groter je het kunt vieren, net wat jij wilt. 

Bekijk het van de positieve kant

Er gebeurt elke dag vanalles in je leven. Dingen waar je wel wat aan kunt doen, maar ook dingen waar je niks aan kunt doen. Je kunt er vreselijk over in de stress schieten (me), maar je kunt het ook van de positieve kant bekijken en bedenken hoe je er toch op de één of andere manier van kunt genieten. Ik ben bijvoorbeeld mijn 2e baan veel meer gaan waarderen. Ik ben er nu heel blij mee dat ik dit mag doen, omdat dit ervoor zorgt dat ik geen financiële stress heb. Zo kan ik rustig verder werken aan mijn bedrijf. 

Ga eens op avontuur

Dit is ook zo leuk 🙂 Doe eens wat anders dan je gewend bent. Neem eens een pauze en zoek een plekje op in je eigen plaats waar je nog nooit geweest bent. Kijk eens wat je daar kunt ontdekken. Hoe voel jij je bijvoorbeeld op die plek? Misschien ontdek je wel een plekje waar jij je geweldig voelt, dan kun je hier vaker naartoe als jij dat nodig hebt. Maar doe ook eens andere dingen net even anders. Maak eens een ander ontbijtje, of neem een andere route, doe iets wat je normaal gesproken niet zomaar zou doen. 

Maak er een feestje van

Probeer van zoveel mogelijk situaties een feestje te maken. Zo maak je iedereen blij om je heen en jezelf ook 🙂 Doe eens een keertje lekker gek met je kinderen, dit vinden ze super leuk. En in plaats van ‘gewoon’ een avondje op de bank, maar er een klein feestje van door een borrelplankje te maken en daar samen van te genieten. 

Stop met moeten

Je moet altijd vanalles voor je werk, je kind moet naar zwemles, je moet dit nog regelen en dat. Het blijft maar doorgaan. Ik ben nu bezig met het woordje moeten te vervangen door mogen. Ik mag dit en dit nog doen klinkt heel anders toch? En stel jezelf altijd de vraag of iets echt nodig is of dat het niet hoeft. Maak ook geen maga to-do lijstjes voor jezelf. Zet er een paar punten op die je echt wilt doen die dag en dat is het. Andere dingen moeten maar wachten of hoeven bij nader inzien misschien toch niet. 

Doe iets dat je altijd al wilde doen

Heel veel mensen hebben een bucketlist, zelf heb ik die niet, maar je kunt vast wel een paar dingen bedenken die je graag eens zou willen doen maar waar het maar niet van komt. Kies eens 1 ding van die lijst en ga het gewoon doen! Het voelt zo heerlijk om elk kwartaal (of vaker, wat jij wilt) iets van je lijst te gaan doen.  

Doe vooral de dingen waar jij blij van wordt. Hoe fijner jij in je vel zit hoe leuker dit is voor je omgeving 🙂 

Met welke tip ga jij beginnen?

Liefs,

Alieke

PS: Volgend jaar, op vrijdag 31 januari, is de workshop ‘ik wil meer … in mijn leven’. We gaan met een klein groepje (max. 8) werken om dat waar jij meer van wilt in je leven ook echt te krijgen. Meld je nu alvast aan om zeker te zijn van een plek 🙂