Draag laagjes in de herfst

Nu komt de herfst toch echt steeds dichter bij. ‘s Morgens is het al best koud en kun je alweer wolkjes blazen (onze jongens vinden dat erg leuk om te doen onderweg naar school). Maar om nu al helemaal in winter kleding te gaan lopen is toch nog niet echt nodig. De herfst vind ik altijd leuk omdat je toch nog zomerse items kunt dragen, maar dan met een toegevoegd laagje. 

Laagjes items

Er zijn verschillende items die je kunt gebruiken om als laagje aan je outfit toe te voegen. 

Legging en panty

Om ervoor te zorgen dat je benen het nog een beetje aangenaam hebben kun je een legging of panty onder een jurkje of rokje dragen. Je kunt ervoor kiezen om juist je legging of panty eruit te laten springen door voor een print te kiezen. Maar je kunt ook voor een simpele zwarte legging en huidkleurige of zwarte panty te gaan. 

Blouse

Een blouse kun je ook heel goed als laagjes item toevoegen. Je kunt het onder een jurkje of mouwloze top dragen. Afhankelijk van de stijl van een jurkje kun je een blouse ook over het jurkje dragen. En als alleen een blouse nog te koud is doe je daaronder een shirt met lange of driekwart mouwen. 

Vestje of jasje

Ook kun je een vestje of jasje over een jurkje dragen zodat je het lekker warm hebt. Als de zon dan toch een keer om de hoek komt kijken kun je het altijd uit doen. 

Trui

Als het bij je stijl past kun je ook een trui omhangen of om knopen en als je het dan koud hebt doe je het over je jurkje aan. Je ziet dan alleen nog de onderkant van het jurkje waardoor het lijkt alsof je een trui met een rokje aan hebt. 

Extra tip voor laagjes

Als het echt serieus kouder wordt kun je beter de hele licht gewicht zomerjurkjes in je kast laten hangen. Kies dan voor jurkjes van een iets zwaarder stofje waar je alsnog de laagjes mee kunt maken. 

Ik hoop dat je door deze tips weer nieuwe inspiratie hebt opgedaan voor deze herfst. Welke laagjes combi draag jij het liefst? 

Liefs,

Alieke

PS: wil jij weten hoe jij jouw persoonlijkheid in je kledingkunt laten zien? Doe de powertypetest en ontdek het samen met mij!