Hoe vind je jouw kleur lipstick? – 6 tips

Je hoeft maar een winkel in te lopen waar ze make-up verkopen en je wordt overspoeld met verschillende kleuren lipstick. Maar hoe weet je nu welke lipstick bij jou past? 

Je ziet heel veel dat ze de lipstick swatchen op hun hand, maar dit laat niet de kleur zien zoals het er op je lippen uit ziet. Ik geef je 6 tips om jouw lipkleur te vinden.

1. Test het op je lippen

Om te zien hoe de lipstick bij jou staat moet je het echt op je lippentesten. Ik snap dat je in de winkel niet met die lipstick over je lippen wilt smeren, je weet maar nooit wat voor bacteriën er aan zitten 🙂 Je kunt het misschien eerst op je hand swatchen om te zien hoeveel pigment de kleur heeft. Dan ben je gelijk de bacteriën van je voorganger kwijt 😀 Daarna doe je met je vinger wat van de lipstick op je lippen om te zien hoe de kleur uitvalt. Alleen zo kun je de kleur zien hoe het op jouw lippen eruit ziet. 

2. Kijk naar de binnenkant van je mond

Om een mooie natuurlijke lipkleur voor jou te vinden kun je het beste naar de binnenkant van je mond kijken. Als de lipstick hier mooi bij past ziet het er altijd mooi natuurlijk uit. 

3. Let op je lip liner 

Als je een lip liner gebruikt (dit werkt goed om je lipstick op je lippen te houden en niet ‘buiten de lintjes’) is het belangrijk om de lipstick hier ook op te testen. Op sommige lip liners ziet de lipstick er anders uit en dat staat misschien wel niet mooi. Test dus ook altijd op de liner die je gebruikt hoe de lipstick uitvalt. 

4. Jouw signature kleur

Vind een kleur die helemaal bij jou past en draag deze het vaakst. Dan wordt deze kleur je signature kleur. Dit is een kleur waar mensen je aan herkennen. Het hoeft geen opvallende kleur te zijn, maar dat mag natuurlijk wel, net wat bij jou past. 

5. Hoe groot zijn je lippen?

Houdt ook rekening met hoe groot je lippen zijn. Over het algemeen geldt hoe dunner je lippen hoe natuurlijker de kleur van je lipstick mag zijn. Als je vollere lippen hebt mag de kleur donkerder en opvallender zijn. Het hangt ook van je persoonlijkheid af hoe opvallend je lipkleur kan zijn. 

6. Kies wat bij jou past

Hierboven lees je al veel tips, maar dit zijn natuurlijk allemaal algemene tips. Het is heel belangrijk om zelf te kijken hoe jij je voelt bij een lipstick. Als jij heel erg houdt van felle lipkleuren, draag ze dan met trots. Dit is wat bij jou past. Voel jij je juist prettig bij natuurlijke lipkleuren, draag deze dan. Misschien heb je een speciale lipstick voor feestjes en bijzondere dagen die wat donkerder of feller is. Geniet dan op deze dagen van die prachtige lipkleur. 

De lipsticks die je op de foto’s ziet zijn allemaal van ZAO. Dit is het make-up merk waar ik zelf mee werk. Het is natuurlijk, dierproefvrij, vegan én het wordt op een duurzame manier gemaakt. De verpakkingen zijn gemaakt van bamboe en bijna alles is navulbaar. Dit bespaart veel afval en is ook goed voor je portemonnee 🙂 Alle producten van ZAO vind je hier en dit is de prijslijst

Wat is jouw favoriete lipkleur?

Liefs,

Alieke