Investeren in jezelf voor een sterk personal brand 

Ik hoor veel dat vrouwelijke ondernemers overal een plan (of strategie) voor hebben. Voor social media, voor de financiën, voor de marketing, enz. Maar een goed plan voor hun personal branding dat is er vaak niet. Investeren in jezelf en je kleding is heel belangrijk als je een sterk personal brand neer wilt zetten.  Tuurlijk kun je een bedrijf opzetten zonder aan je personal branding te werken, maar als je verder wilt groeien moet je hier toch mee bezig gaan. 

Een goed plan

Ook voor het aan de slag gaan met je personal branding heb je een goed plan nodig. Je moet er echt even in investeren, ,maar dan heb je er ook jaren wat aan. Als eerste heb je een goed plan nodig voor wat je uit wilt stralen. Ik heb hier een gratis e-book voor gemaakt zodat je daar gelijk mee aan de slag kunt.  Daarna is het belangrijk om een plan voor een goede basis collectie te maken. Wat een goede basis collectie voor jou is hangt van een aantal dingen af:

  • hoeveel dagen in de week werk je
  • voor welke gelegenheden heb je kleding nodig
  • welke neutrale en basiskleuren staan je goed én passen bij de booschap die je over wilt brengen
  • welke kleding past bij jou en wat je uit wilt stralen

Dit zijn vragen waar je goed over na moet denken voordat je iets doet. Als je deze basis niet goed legt gaat het niet werken en moet je voor je gevoel het volgende seizoen alweer allemaal nieuwe basisstukken aanschaffen. Dit gaat je uiteindelijk dus veel meer geld kosten dan de investering in het begin en het gelijk goed doen. 

De basiscollectie

Je snapt dat de vragen hierboven door elke vrouwelijke ondernemer anders beantwoord worden. Daarom ga ik hier uit van een voorbeeld zodat je een idee krijgt hoe het werkt. 

Hier zie je een vrouw die een warm-gedempt type is. Als basis collectie voor haar heb ik voor de neutrale kleuren beige en donker bruin gekozen. Als basis kleur heb ik hier voor blauw gekozen omdat dit haar ogen meer laat spreken. De kleuren die je voor je basiscollectie kiest zijn heel belangrijk. Ze moeten goed te combineren zijn en je ook nog eens goed staan én bij je boodschap passen. Met deze items kan ze al heel wat combinaties maken, maar ik heb er nog een capsulecollectie bij gemaakt. 

De capsulecollectie

Een capsulecollectie is een aanvulling op een basiscollectie. De capsulecollectie bestaat uit verschillende kleuren en dit geeft de echte kleur aan je garderobe. Deze vrouw kan veel kleur hebben, dus daar heb ik dan ook voor gekozen 🙂

Bij de basiscollectie zag je al dat ik voor blauw als basiskleur gekozen had. Hier voeg ik nog groen en oranje aan toe. Als accent kleuren kies ik voor geel en roze/rood.  Ik zei net al dat ze veel kleur kan hebben. Dit komt omdat ze blond haar en blauwe ogen heeft. Ze kan gerust 3 verschillende kleuren tegelijk dragen. Ook deze kleding kan ze allemaal combineren en samen met de basis collectie vorm het een hele goede garderobe. 

Investeren in kleding

Het is belangrijk dat je voor je basiscollectie kledingstukken van goede kwaliteit koopt. Deze kledingstukken moeten minstens 6 jaar mee kunnen en er mooi uit blijven zien. Hierin zou ik dus meer investeren dan in de meer mode gevoelige items van je capsulecollectie. En met investeren bedoel ik niet dat je het duurste item koopt dat je kunt vinden, maar dat je items koopt die van goede kwaliteit zijn. Zelf vind ik het belangrijk om ook op duurzaamheid van de kleding te letten. Iedereen vult dit weer op een andere manier in, en dat is prima. Als je er over nadenkt hoe iets gemaakt wordt, waarvan het gemaakt wordt en door wie het gemaakt wordt ben je al goed bezig.  Koop dus goede basis items. Wil je hier graag hulp bij? Investeer dan in een persoonlijk pakket bij mij. Ik kan je met alle vragen helpen en samen maken we een goed plan.  Liefs, Alieke