Wees de nummer 1 voor jezelf

Als vrouw, en zeker als moeder, zijn we geneigd om anderen altijd belangrijker te vinden dan ons zelf. We zijn druk bezig om het iedereen naar de zin te maken. We rennen van hot naar her om alles geregeld te krijgen. We zorgen dat everybody happy is, maar ondertussen vergeten we ons zelf. ‘s Avonds vallen we moe op de bank en bedenken dan dat we aan de dingen die we zelf nog wilden doen niet toegekomen zijn. Heel frustrerend. 

Weet je, het is nu tijd om jezelf op nummer 1 te zetten. Dit klinkt waarschijnlijk heel egoistisch voor jou, ik leg het uit. 

Zorg voor jezelf

Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Als jij goed in je vel zit en je blij voelt, kun je veel beter voor anderen zorgen. Het is dus lang niet zo egoistisch als het in eerste instantie klinkt 😉 

Zorg ervoor dat je dingen doet waar jij blij van wordt. Maak tijd voor dingen die goed voor je zijn zoals sporten. Ik moet zeggen dat sporten ook niet echt mijn hobby is, maar ik voel me er wel veel beter door. Ik krijg er meer energie van en dat maakt mij een leukere moeder. Ik heb dan zin om met mijn jongens te spelen, zij blij en ik ook blij. 

Tijd voor jezelf

Neem de tijd voor jezelf. De ene persoon heeft meer tijd voor zichzelf nodig als de ander. Dat is oke. Plan zoveel tijd voor jezelf in als voor jou nodig is. Door deze tijd te nemen voel jij je rustiger, energieker en blijer en hier profiteert iedereen om je heen ook weer van. Vind jij het moeilijk om tijd voor jezelf te nemen? Begin met een klein stapje. Neem de tijd om even rustig je koffie of thee te drinken. Zit gewoon even niks te doen en te genieten van het moment. Je kunt steeds een stapje verder gaan tot het punt waarop jij denkt nu heb ik genoeg tijd voor mijzelf en voel ik me het best. 

Leer jezelf kennen

Ik kan me voorstellen dat je dit zó niet gewend bent, dat je denkt, maar wat heb ik dan nodig? Wat wil ik? In dat geval wil ik je aanraden om de tijd te nemen om dit te gaan onderzoeken. Vraag jezelf af:

  • wie ben ik / wie wil ik zijn?
  • wat wil ik?
  • hoe wil ik dat? 
  • hoe ga ik dat doen? 

Vind het het heel lastig om dit zelf te doen? Ik kan je helpen door middel van de powertypetest. Deze test laat je precies zien hoe jij van nature dingen doet en ook wat jouw kwaliteiten zijn. Met deze info kun jij bovenstaande vragen beantwoorden en een verandering in je leven maken. Deze vragen zijn van toepassing op je persoonlijke leven, maar ook op je werk. De powertypetest is een deel van jouw blauwdruk voor succes en een waardevol leven. 

Wat vind jij het lastigste aan jezelf op nummer 1 zetten? 

Liefs,

Alieke