Jij bent bijzonder ontdek het zelf

Je weet dat iedereen uniek is en dat ook iedereen bijzonder is. Maar weet jij ook hoe bijzonder jij bent? 

Ik wist dit nooit zo goed om eerlijk te zijn. Ik blink niet in iets specifieks uit (voor mijn gevoel) en ben ook niet bijzonder/opvallend in hoe ik er uit zie. Maar nadat ik mijn powertypetest gedaan heb ben ik er wel achter gekomen wat mij bijzonder maakt. 

Bijzonder zonder dat je het weet

Jij hebt misschien geen idee wat jou dan zo bijzonder maakt, maar er zijn genoeg dingen waarin jij bijzonder bent. Hóe jij de dingen doet is weer net even anders dan een ander. De kwaliteiten die jij gewoon hebt kan een ander jarloes op zijn. En juist die gewone dingen zijn het vaak die jou bijzonder maken. 

Maar dat is toch niet bijzonder?

Dat dacht ik toen ik mijn uitslag kreeg van de powertypetest. Mijn powertype: taupe. Tja wat moet je daar nou mee!? 

Taupe, de stoere vakman/vrouw. Maar iedereen is toch goed in zijn vak? Hoe maakt dit mij nu bijzonder? De kwaliteiten die horen bij taupe zijn: vaardig, natuurlijk, praktisch en beschermend. Het heeft even geduurd voordat ik kon voelen hoe dit mij bijzonder maakt 🙂 

Ik ben vaardig en goed in mijn vak en lever geen half werk. Ik werk op een duidelijke ongecompliceerde manier, geen kunstjes of nepheid. Ik hou van praktisch, altijd al, en dit is dus ook iets dat mij bijzonder maakt. En ik ben beschermend, voor mijn gezin, maar ook voor alle anderen waar ik mee om ga. Ik hou ervan om een veilige omgeving te maken waar je ook echt veilig bent. 

Hoe ontdek je wat jou bijzonder maakt?

Het is zo fijn om precies te weten wat jou bijzonder maakt en waar je goed in bent. Het geeft zelfvertrouwen en kracht. 

Maar hoe weet je nu wat jou bijzonder maakt? Hoe weet je waar je goed in bent? Vaak zie je dit zelf helemaal niet zo en daarom kun je dit het beste van anderen horen. Vraag dus eens aan de mensen die dicht bij je staan wat de dingen zijn waar jij goed in bent of wat zij aan jou bewonderen. Dit kun je ook aan collega’s vragen, zij kennen je goed genoeg om je sterke punten te weten. 

Het kan een beetje vreemd voelen om het te vragen, maar mensen vinden het vaak best leuk om daar antwoord op te geven. Als je heel graag zwart op wit wilt hebben wat jouw grootste kracht is, dan is de powertypetest wat voor jou. 

Door het doen van deze test weet jij precies wat jouw grootste kracht is, wat de kwaliteiten zijn die jou bijzonder maken, wat jouw sleutel tot succes is om meer in balans te komen en ook hoe jij de dingen moeiteloos doet. Je krijgt super veel waardevolle info via deze test. Vaak heb je echt even de tijd nodig om dat alles te gaan zien als jouw grootste kracht en als iets dat jou bijzonder maakt. In mijn traject werk ik met deze test. 

Wat is een kwaliteit die jou bijzonder maakt?

Liefs,

Alieke

PS: heb jij mijn e-book over hoe je zichtbaar wordt al gedownload? Dit kun je gebruiken voor je persoonlijke leven, maar ook, als je een bedrijf hebt, voor je bedrijf. We gaan in dit e-book met de binnen- en buitenkant aan het werk.