Kleding en personal branding, waar let je op?

Een aspect van personal branding waar bijna niemand het over heeft is je kleding. Er zijn hier in Nederland maar heel weinig mensen die je daar goed bij kunnen helpen, en laat ik er nou net één van zijn 😀 

Het maakt namelijk nogal wat verschil wat je aan hebt. Jij wilt iets uitstralen, iets overbrengen bij een ander. Heb je kleding aan die hier totaal niet bij past, tja dan wordt je gewoon overgeslagen helaas. Er zijn zoveel vrouwelijke ondernemers die een bedrijf in dezelfde branche hebben, en dit is trouwens helemaal niet erg, maar jij kan er wel bovenuit steken door ook op je kleding te letten. 

Je kunt maar één keer een eerste indruk maken

Het is aan jou, kies je ervoor om er mee aan de slag te gaan of niet. Tijdens een eerste ontmoeting wordt door een ander al binnen een paar seconden een mening over je gevormd. Dit is niet expres, om gelijk vooroordelen te hebben, maar iedereen doet dit. Tijdens een eerste indruk wordt heel veel uit je kleding opgemaakt, verder uit hoe je praat en je handdruk speelt ook mee. Er wordt onder andere bepaald of je betrouwbaar bent, hoe succesvol je bent en of ze je mogen of niet. Het is dus heel belangrijk om hier echt over na te denken. 

Om je hier mee op weg te helpen heb ik een workshop ontwikkeld. In de workshop gaan we aan de slag om je boodschap helder te krijgen en de kleding die bij jou én je boodschap past. Je hebt dus gelijk een goede basis om je personal brand (nog) sterker te maken. 

Welke kleding kies je dan?

Misschien krijg je het gevoel dat je dus zakelijk gekleed moet gaan om maar een goede eerste indruk te maken. Maar dit is juist niet waar. Kleding die jouw persoonlijkheid laat zien én jouw boodschap ondersteunt, dáár ben je naar op zoek! 

Hier zie je een paar voorbeelden van vrouwelijke ondernemers. 

Je hebt van allemaal een eerste indruk nu. Welke vrouw spreekt jou het meest aan? Laat het me weten door een reactie onder deze blog. Vertel me dan ook gelijk waarom dit is, wat is je indruk van haar? 

De meeste van jullie zullen voor foto 1 of 3 kiezen. Deze vrouwen dragen namelijk kleding die goed bij ze past qua kleur, snit en persoonlijkheid. Zie je wat het doet zo’n eerste indruk? 

Ga jij er mee aan de slag?

Liefs,

Alieke

 

PS: wil je weten welke kleur jouw boodschap ondersteund? Download dan mijn gratis e-book ‘De basis van je personal branding’!