Laat je kleding voor je spreken, voel je succesvoller en trek hierdoor meer klanten aan

Ben jij je ervan bewust dat de kleding die je draagt een boodschap geeft aan anderen? En dat het ook uitmaakt wat je draagt in hoe succesvol jij je voelt? Laat kleding voor je spreken en voel je hierdoor succesvoller. Als jij de kleding draagt die bij je past en bij de boodschap die jij wilt overbrengen komen er gegarandeerd meer klanten naar je toe. 

Het begint bij de boodschap

Om je kleding voor je te laten spreken moet je natuurlijk wel helder hebben wat je boodschap is, wat jij wilt uitstralen. Jij hebt een bedrijf en ik neem aan dat je ook over de boodschap die jij wilt overbrengen hebt nagedacht. Heb jij je boodschap nog niet helemaal helder? Neem er dan de tijd voor om dit duidelijk op te schrijven voor jezelf. Ik heb voor jou een gratis e-book gemaakt waarin ik je help om je boodschap helder te krijgen. Download het nu en ga direct aan de slag!

Laat de kleur van je kleding voor je spreken

Als jij je boodschap helder hebt kun je gaan beginnen aan een plan voor je kleding. Als eerste kijk ik dan naar kleur. Welke kleur(en) versterken jouw boodschap? Elke kleur geeft weer een ander signaal af. Het zou jammer zijn als de kleur die jij draagt het tegenovergestelde van jouw boodschap uitstraalt. Hier valt dus al veel winst te behalen! Wil je precies weten wat elke kleur uitstraalt? Download dan ook mijn gratis e-book. Hierin leg ik per kleur én tussenkleur uit wat de uitstraling van die kleuren zijn. Hieronder vind je een voorbeeld van wat kleur uitstraalt. 

 

Stof en details van je kleding spreken ook mee

Niet alleen de kleur geeft een boodschap af ook de stof van je kleding en de details van je kleding en accessoires geven een boodschap af. Dit is de volgende stap in het laten spreken van je kleding.

Een stugge, gladde stof straalt meer kracht, gedrevenheid en doelbewustheid uit. Soepele stoffen stralen meer harmonie, zachtheid en betrokkenheid uit. Kleur en stof samen bepalen dus voor een groot deel wat je kleding uitstraalt. 

En ook de details van je kleding, zoals ritsen, knopen en kragen bepalen het spreken van je kleding. Er is dan vooral verschil tussen rechte en ronde vormen en lijnen. Rechte details hebben dezelfde uitstraling als stugge, gladde stoffen en ronde details hebben dezelfde uitstraling als de soepele stoffen. En ook je accessoires doen mee in het verhaal. Kijk dus goed wat je wilt uitstralen en pas je kleding hierop aan. Hier een voorbeeld van stof en details en wat ze uitstralen. 

Hoe voel jij je succesvol

Maar hoe voel jij je nu succesvol in kleding die je voor je wilt laten spreken? Het is eigenlijk heel simpel. De kleding moet bij je passen. Ik kan het heel makkelijk zeggen, maar er komt nog wel wat bij kijken voordat je weet wat echt bij je past. Als eerste is dat je basisvorm (de vorm van je gezicht, schouders en lichaam) In deze blog vertel ik je meer over de basisvorm. Ook moet de kleding bij jouw persoonlijkheid passen. Je hebt vast al eens nagedacht over woorden die jou omschrijven. Als je deze woorden in gedachten neemt, welke kleuren, stoffen, details en accessoires passen daar dan bij? Hiervoor kun je een moodboard maken zodat je gelijk helder hebt wat bij je past. Heb je echt geen idee wat er bij jouw persoonlijkheid past? Dan raad ik je aan om de Powertypetest te doen. Het doen van de powertypetest geeft rust, inzicht, zelfvertrouwen, kracht en duidelijkheid. Het laat je vol vertrouwen de juiste keuzes maken voor succes en een waardevol leven. Je krijgt zo inzicht in je persoonlijkheid en daar kun je direct mee aan de slag. 

Maak het tot één geheel

En de laatste stap is alle stukjes tot één geheel maken. Dus even op een rijtje:

  • je moet je boodschap helder hebben
  • kies de kleur(en) die je wilt gebruiken om je boodschap over te brengen, maar die jou ook goed staan
  • ga voor de stoffen, details en accessoires die de boodschap van je kleding versterken
  • Kies de kleding die bij jouw persoonlijkheid past én bij de boodschap die je wilt overbrengen

Heb jij alle ingredienten om kleding voor je te laten spreken helder? Waar mag jij nog aan werken? 

Lukt het niet om alles bij elkaar te krijgen? Doe dan de Powertypetest en dan gaan we er samen aan werken.

Liefs,

Alieke