Wat is jouw kledingstijl

Er is best wel wat verwarring over wat kledingstijl precies inhoud. Sommigen zien het als meegaan met de mode, anderen zien het als kleden naar je figuur en weer anderen zien het als het uiten van wie ze zijn. Maar wat is het hebben van een kledingstijl nu echt? Je kledingstijl is de manier waarop jij jezelf wilt laten zien. Het moet dus helemaal bij jou passen. Om dit goed neer te zetten heb je een goede fundering nodig en daar ga ik je vandaag mee helpen. 

Jouw kledingstijl fundering

Om echt een kledingstijl neer te kunnen zetten die helemaal bij je past heb je een goede fundering nodig. Die fundering komt uit jezelf.  De dingen die de fundering voor jouw kledingstijl bepalen zijn:

  • de kleuren waar jij je goed in voelt. De kleuren die bij je staan qua uiterlijk, maar ook de kleuren die bij je persoonlijkheid passen vallen hieronder. 
  • je figuur, je lichaamsvorm en de proporties die je hebt. Je hebt kleding waarin jij je helemaal super voelt en kleding die niks voor je doet. Jij wilt de kleding waarin je het gevoel hebt de wereld aan te kunnen en dit heeft heel veel met je lichaamsvorm te maken. 
  • jouw persoonlijkheid, wie ben jij en hoe wil jij jezelf laten zien? Wat wil je uitstralen? Heb jij nog niet helder wat bij je persoonlijkheid past? Boek ‘Kracht en Verlangen’, dan ontdek je precies wat er bij je persoonlijkheid past en kun je ook gelijk stappen gaan zetten om naar jouw verlangen toe te gaan werken. 

Het opbouwen van je kledingstijl

Nu je de fundering helder hebt is het tijd om daar op verder te gaan bouwen. Jij hebt bepaalde stijlwaarden die belangrijk voor je zijn. Deze heb je van huis uit meegekregen of voor jezelf zo bepaald. Voorbeelden van stijlwaarden zijn: 

  • duurzaamheid, misschien is het voor jou belangrijk dat de kleding van duurzaam materiaal gemaakt is op een eerlijke manier
  • het moet praktisch zijn, misschien moet je voor je werk ergens rekening mee houden waardoor je minder keus hebt in kleding of kun je geen accessoires dragen omdat die door je kinderen kapot getrokken worden
  • prijs, wat wil jij besteden aan je kleding? Welke kwaliteit moet je kleding hebben?
  • stof, misschien wil je graag dat er stretch in de stof van je kleding zit zodat het comfortabeler zit

Bekijk wat voor jou belangrijk is als het op je kleding aankomt. Voeg je stijlwaarden bij de fundering die je al hebt en je kunt weer verder. 

Maak je kledingstijl helemaal af

Om je kledingstijl helemaal af te maken moet je echt naar de details gaan kijken. Wat past bij je qua lichaamsvorm, maar ook zeker qua persoonlijkheid. Welke accessoires zijn helemaal jou en welke kledingstukken schreeuwen jouw naam? 

Om je hier nog wat meer mee op weg te helpen kun je mijn blog ‘in 7 stappen naar jouw kleding code’ lezen. 

Ga lekker aan de slag om de fundering voor jouw kledingstijl te leggen en bouw daarop verder. Neem hier een middag of avond de tijd voor en dan kom je een heel eind. 

Liefs,

Alieke

Mag ik je elke week inspireren met mijn Feel Fierce Female inspiratiemail?

Al veel vrouwen mag ik elke week inspireren om de fierce vrouw te worden die ze willen zijn. Wil jij dit niet mislopen? Meld je dan nu aan. Elke maandagochtend krijg je van mij een mail 🙂