Personal branding is leuk, maar wat levert het je op?

Om maar gelijk met het eind resultaat te komen, personal branding zorgt ervoor dat je een sterk merk bouwt. Jij bent dat merk. Het is dus iets heel persoonlijks, klanten krijgen gelijk een gevoel bij jou. Ze weten wie je bent en wat je te bieden hebt. Klanten hebben dus al heel snel een gevoel bij je waardoor ze (als het een positief gevoel is tenminste) eerder geneigd zijn klant te worden. Het levert dus sneller klanten op! Personal branding werkt vooral goed voor ondernemers die persoonlijk met hun klanten werken. 

Wat is personal branding?

Bij personal branding draait het erom dat jij jezelf bent en dit op een duidelijke manier naar iedereen communiceert. Het is dus niet de bedoeling dat jij je anders voor doet dan dat je bent. We laten juist de dingen zien die jou bijzonder en uniek maken. Klanten moeten gelijk zien en voelen wie je bent en waar je voor staat. 

Er zijn verschillende aspecten aan personal branding:

  • je moet jezelf kennen en weten wat je wilt benadrukken
  • je uitstraling moet kloppen met je boodschap
  • het totaal plaatje van jou en je bedrijf moet helemaal kloppen

Als je dus alleen de branding van je bedrijf doet ben je dus nog niet bezig met personal branding. Het hele plaatje klopt dan nog niet en mensen kunnen daar echt op afhaken.

To personal brand or not to personal brand

Een tijd geleden was ik opzoek naar een fotograaf om een project mee te doen. Ik heb heel wat websites bekeken, maar lang niet alles klopte voor mijn gevoel. Op één van de sites ben ik zelfs geschrokken en heb ik gelijk weg geklikt. De brandkleuren van haar bedrijf zijn rood en zwart. Best heftige kleuren. En toen zag ik een foto van haar … en schrok. Het klopte dus totaal niet met elkaar. Hierdoor ben ik gelijk afgehaakt, ookal is ze misschien echt wel een goede fotograaf. Het is zo jammer om hier kansen te laten liggen. 

Gelukkig zijn er ook genoeg voorbeelden van vrouwelijke ondernemers die wel heel goed bezig zijn. Om een paar voorbeelden te noemen Amber van the social good girl, Annic van annic.com en Iris van (o.a.) Pluk Amsterdam

Hoe je kunt beginnen

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag beginnen met een stukje personal branding? Super! Ik heb voor jou een gratis e-book gemaakt waarin we met de basis van je personal branding aan de slag gaan. Hier kun je gelijk mee aan de slag.

Wil je ook aan de slag met je uitstraling voor je personal branding? Dan ben je van harte welkom op de workshop ‘Personal branding en jouw unieke kledingstijl’. Op vrijdagavond 5 april draai ik een pilot van deze nieuwe workshop. Voor een kortingscode zie de info van de workshop! 

Liefs,

Alieke