Wat te doen als jij je stijl zat bent

Het kan zomaar zijn dat je het gevoel hebt dat jij je stijl helemaal zat bent. Misschien draag je al jaren dezelfde stijl en wil je nu eens wat anders. Dit gevoel kan door verschillende dingen komen.

  • je bent door de jaren heen veranderd en deze stijl past niet meer bij je
  • je mist iets in de stijl die je nu draagt waardoor je het gevoel hebt dat je een andere stijl wilt
  • je lichaamsvorm is veranderd en de kleding die je normaal draagt past niet meer goed bij je

Het is dus als eerste belangrijk om te ontdekken wat de reden is waarom jij je stijl zat bent. 

Jij bent veranderd

Het kan zijn dat jij door de jaren heen erg bent veranderd. De ene vrouw veranderd meer dan de andere, dit is voor iedereen anders. Ben jij nou zo’n vrouw die wel erg is veranderd? Dan ligt hier waarschijnlijk de oorzaak van je gevoel over je stijl. 

Wat het handigst is om te doen om wel de stijl te vinden die je zoekt is het maken van een moodboard. Knip en scheur alles uit wat je mooi vind en maak een selectie voordat je alles op plakt. Waarschijnlijk vind je veel meer items die je aanspreken dan dat je ruimte op je papier hebt, dus je moet gaan selecteren wat je echt het aller mooist vind. Als je moodboard klaar is kun je gaan kijken wat je ziet. Is er een woord wat precies omschrijft wat jij geplakt hebt? Misschien heb je 2 of 3 woorden nodig. Kijk ook goed naar kleuren die je gekozen hebt, vormen in de kleding en details. Op basis hiervan kun je gaan bepalen wat je nieuwe stijlrichting wordt. 

Je mist iets in je stijl

Het kan ook zijn dat je stijl opzich nog wel bij je past, maar dat je toch wat mist. Heb je bijvoorbeeld een meer klassieke stijl, maar mis je een vleug(je) vrouwelijkheid, creativiteit of stoerheid. Ook hiervoor kun je een moodboard maken om te zien wat het is dat je mist. Maar misschien weet je het ook zo al wel. 

Dit kun je veranderen door accessoires en kledingstukken in de stijl toe te voegen die jij als extra aan jouw stijl wilt toevoegen. Je kunt klein beginnen door accessoires in de nieuwe stijl te gaan toevoegen. Ondertussen houd je je ogen open om te zien of je ook kledingstukken tegenkomt in de nieuwe stijl die je wilt toevoegen. Zo bouw je langzaam aan je nieuwe stijl die wel weer helemaal bij je past. 

Je lichaamsvorm is veranderd

Het is een iets ander verhaal als je lichaamsvorm veranderd is. Het veranderen van je lichaamsvorm kan door verschillende dingen komen, bijvoorbeeld een zwangerschap, medicijnen/ziekte of een veranderd eet/beweegpatroon. 

Wat het ook is, het is lastig om hier zomaar even een andere stijl op los te laten. Wat voor jou het handigst is om mee te beginnen is het ontdekken van je nieuwe lichaamsvorm. Ik heb voor jou een super handig én gratis documentje gemaakt waardoor je binnen een paar minuten weet welke lichaamsvorm jij hebt. 

Heb jij je lichaamsvorm ontdekt? Lees dan in één van mijn eerdere blogs (V-vorm, A-vorm, 8-vorm, X-vorm, 0-vorm, O-vorm en H-vorm) wat het beste bij jouw lichaam past. 

Laat in een reactie weten wat de reden is dat jouw stijl niet meer bij je past en hoe je dit gaat veranderen. 

Liefs,

Alieke