Het voorjaar is aangebroken! Dit zijn de trendkleuren voor dit voorjaar.

Elk seizoen zijn er weer nieuwe trendkleuren en de trendkleuren voor dit voorjaar zijn alweer een tijdje bekend. Ik wil ze in dit artikel ook graag met je delen.

Dit voorjaar zijn er een paar lichte kleuren, wat heldere kleuren en een paar donkerder kleuren. Greenery, een helder groene kleur, is de trendkleur van het jaar 2017. Dit zijn de trendkleuren voor het voorjaar 2017:

Trendkleuren voorjaar 2017

Primrose Yellow

De kleur Primrose Yellow is een warme zacht gele kleur. Deze kleur straalt warmte, vitaliteit, enthousiasme en vrolijkheid uit.
Een prachtige kleur om op een zonnige dag te dragen of als je wel wat meer vrolijkheid kan gebruiken.
Deze kleur is vooral geschikt voor mensen met een warme ondertoon in hun huid.
Primrose Yellow past het beste bij je als je een licht tot medium contrast hebt. Dit betekend dat er niet heel veel verschil tussen je haar-, huid- en oogkleur zit.

Pale Dogwood

Pale Dogwood is een rustige en vredige kleur roze. Het straalt onschuldigheid en puurheid uit. Het is een subtiele roze kleur die je een gezonde uitstraling geeft.
De kleur Pale Dogwood heeft een koele ondertoon, dus dit zal beter bij je staan als je huid zelf ook een koele ondertoon heeft.
Het is een lichte kleur en het staat goed bij je als je een licht tot medium contrast hebt.

Hazelnut

De kleur Hazelnut is een belangrijke neutrale kleur voor komend voorjaar en zomer. Het is een bescheiden, warme kleur die de seizoenen op een mooie manier met elkaar verbind. Ook erg geschikt dus om in de herfst nog te dragen. Het is een aardetint, maar weer heel anders als de ‘standaard’ aarde tinten die je in de herfst veel ziet.
De kleur Hazelnut heeft een warme ondertoon. Als jouw huid ook een warme ondertoon heeft zit je helemaal goed. Deze kleur kan door elk type, licht, gemiddeld en donker, wel gedragen worden. Voor de donkere types zou ik er wel een donkerder kleur bij doen anders is het wat aan de lichte kant.

Island Paradise

Island Paradise is een frisse aqua kleur die je aan een prachtig landschap doet denken. Een prachtig eiland waar je helemaal kunt ontspannen en waar al je zorgen verdwijnen. Het is een koele blauw/groene kleur, vooral geschikt als jouw huid ook een koele ondertoon heeft.
Het is een lichte kleur, dus als jij een lichttype bent is het een super kleur voor jouw. Als jij een gemiddeld of donker type bent kun je deze kleur beter laten hangen of het met een andere kleur combineren waardoor het wél mooi bij je past.

Greenery

Greenery is een frisse, pikante geel/groen kleur, die je het gevoel geeft te willen ontdekken en experimenteren. Het is een ‘vruchtbare’ kleur, haal diep adem, hou het vast en voel je weer helemaal als nieuw worden. Greenery heeft een warme ondertoon, dit past goed bij je als jouw huid ook een warme ondertoon heeft.
Het is een gemiddeld tot lichte kleur, het past dus het beste bij je als jij ook een licht of gemiddeld type bent.

Flame

Flame is een oranje kleur met een rode ondertoon. Het is een gezellige, flamboyante, levendige en vrolijke kleur. Als je deze kleur aan je outfit toevoegt geef je het een vlammend effect. Flame is een kleur met een warme ondertoon en staat dus het beste bij je als je ook een warme ondertoon in je huid hebt. Deze kleur staat je het mooist als je een gemiddeld tot hoog contrast hebt.

Pink Yarrow

Pink Yarrow is een tropische, opvallende en feestelijke kleur. Het is een verleidelijke en levendige kleur die stimulerend werkt en die je blij maakt. Pink Yarrow heeft een warme ondertoon en past daarom het beste bij je als jij ook een warme ondertoon in je huid hebt. Deze kleur past goed bij je als je een gemiddeld tot hoog contrast hebt.

Niagara

Niagara is een comfortabele en betrouwbare kleur. Het is een klassiek blauwe kleur die wat weg heeft van denim en daarom makkelijk en relaxt overkomt. Niagara kan door iedereen gedragen worden. Het maakt niet uit of je ondertoon koel of warm is, gecombineerd met een kleur die je goed staat is het altijd goed. Niagara werkt goed voor alle contrasten, maar als je een licht of hoog contrast hebt moet je er nog wel een voor jouw goede kleur aan toevoegen. Als je een gemiddeld contrast hebt zit je gelijk goed.

Kale

De kleur Kale doet je denken aan het buitenleven en aan een gezonde levensstijl. Kale is, net als Greenery, gebaseerd op de natuur. Kale is een hele goede neutrale kleur die je met heel veel andere kleuren kunt combineren. Je kunt het met koele en warme kleuren combineren, dat maakt het een hele fijne kleur. Het is wel een behoorlijk donkere kleur, dus als je een licht keurtype bent kun je het beter als ‘onderkant’ dragen of als shirtje ergens onder.

Lapis Blue

Lapis Blue is een sterke en zelfverzekerde kleur. Het geeft zelfs nog meer energie af dan Primrose Yellow. Het is doordrongen van een innerlijke glans. Lapis Blue is een heldere kleur, en dit moet wel bij je passen. Als je, net als ik, meer gedempt bent lijk je al gauw flets in deze kleur.

Wat zijn jouw favoriete trendkleuren? Mijn favorieten zijn Niagara en Hazelnut.

Liefs,

Alieke