Blog trend gestreept

 

Trend

Deze zomer en ook de komende winter zul je in de winkels veel gestreepte kledingstukken tegen komen. Je ziet ze in alle soorten en maten, breed, smal, diagonaal, fantasie strepen.

De meest bekende is wel de Bretonse streep. Coco Chanel heeft deze als eerste in haar modecollectie gebruikt. Ze was geïnspireerd door de gestreepte marinetrui die toen werd gedragen.

De meeste vrouwen staan een gestreept kledingstuk goed, maar je moet wel opletten of de strepen op de juiste plaats zitten voor jouw figuur.

Het is wetenschappelijk bewezen (door de universiteit van York in Groot Brittannië) dat horizontale lijnen je slanker laten lijken dan verticale lijnen. Een vrouwen lichaam heeft nu eenmaal rondingen en strepen blijven recht. De strepen gaan door onze rondingen wijken en daardoor vallen je rondingen des te meer op en lijk je breder voor het oog.

Hoe je strepen in je voordeel laat werken

Door verschillende dikte van strepen toe te passen kun je heel goed het accent op bijvoorbeeld je taille of je heupen leggen, precies waar jij de aandacht naartoe wilt trekken.

Ik laat je een aantal voorbeelden zien van gestreepte jurken zodat je goed kunt zien wat het doet met je figuur.Superdry jurk gestreept

In deze jurk wordt de aandacht naar je heupen en de onderkant van je borsten getrokken. Als je hier niet de aandacht op gevestigd wilt hebben dan is deze jurk het niet voor jou.

Wil je juist dat je heupen wat breder lijken dan is deze jurk heel geschikt voor jou.

Superdry jurk gestreept

Molly Bracken jurk gestreept

Deze jurk vestigt de aandacht echt op je taille. Doordat je strepen van je schouders schuin naar beneden lopen lijken je schouders wat breder. De rok van deze jurk valt soepel naar beneden zodat je heupen verborgen worden, of je deze nu wel of niet hebt. In je taille zit een horizontale hand waardoor het oog daar gelijk naartoe getrokken wordt.

Molly Bracken jurk gestreept

Morgan jurk gestreept

In deze jurk zijn de strepen en de afstanden ertussen gelijk. Het oog wordt bij dit jurkje getrokken naar de stukken zonder strepen, de bovenkant en de onderkant van de mouwen. Je schouders lijken hierdoor wat breder. De onderkant van de mouwen zit net onder de taille, als je de aandacht naar je taille wilt verleggen kun je de mouwen beter iets omhoog schuiven.

Morgan jurk gestreept

Door strepen te dragen wek je de indruk dat je recht door zee bent, vastberaden en intellectueel. Door ze in verschillende kleuren te dragen voeg je ook wat vrolijkheid aan je outfit toe.

Hoeveel gestreepte kledingstukken heb jij? Waar wil jij de nadruk op leggen als je strepen draagt?

Liefs,

Alieke