5 tips voor een comfortabel en nette outfit 

De meeste vrouwen willen zich graag comfortabel voelen in hun kleding, ik zelf ook. Maar comfortabel betekend niet dat je er niet leuk uit kunt zien. Ook voor je werk kun jij je comfortabel kleden en er toch representatief uitzien. Ik deel vandaag 5 tips met je hoe je dit kunt doen. 

Tips and tricks

Tip 1: Let op de stof die je gebruikt. Hoe dikker en meer textuur de stof heeft hoe minder representatief het er uit ziet. Kies dus voor gladdere stoffen die weinig tot geen textuur hebben. Om het toch niet koud te hebben kun je natuurlijk met laagjes werken. 

Tip 2: Gebruik zo min mogelijk prints. Als je echt een zakelijke afspraak hebt waarin je sterk moet/wil overkomen, gebruik dan geen of een kleine print. Doe dit in hooguit 1 kledingstuk. Voor prints geldt, hoe groter de print hoe minder representatief het is. 

Tip 3: Voeg een jasje toe. Dit hoeft echt niet persé een colbertje te zijn. Je kunt ook voor een jasje van stretchstof kiezen of zelfs voor een gebreid jasje. Let dan wel weer op de dikte en textuur van de stof. Een jasje geeft je outfit gelijk meer power en hierdoor kom je sterker over. 

Tip 4: Let op je schoenen. Je hoeft niet in super hoge hakken te lopen om er representatief uit te zien. Je kunt voor lagere hakken gaan waardoor jij je comfortabeler voelt, maar die wel een representatieve uitstraling hebben. Zorg ervoor dat je schoenen er altijd netjes uit zien. Mensen letten ongemerkt op elk detail van je outfit.

Tip 5: Zorg ervoor dat de aandacht naar je gezicht gaat. Ze hebben een gesprek met jou en moeten naar jou kijken, niet naar je kleding. Kies bijvoorbeeld een kleur blouse of shirt die je ogen er uit laten springen. Of kies een ketting of sjaal(tje) die de aandacht naar je gezicht trekt. Je wilt niet dat ze steeds naar een detail van je kleding kijken terwijl je met ze in gesprek bent. 

Voeg kleur toe

Je hoeft dus echt niet strak in het pak om er representatief uit te zien. Door voor comfortabele stoffen en schoenen te kiezen ben je al een heel eind. Het hangt ook van je afspraak af hoe zakelijk je moet/wil overkomen. Hier kun je natuurlijk mee spelen. Je kunt door middel van kleur je outfit ook een stuk leuker maken. Wil je sterk overkomen kies dan voor meer donkere kleuren. Dit hoeft echt geen zwart te zijn, maar kan bijvoorbeeld ook grijs, donker blauw, donker olijf groen, chocolade bruin of donker bordeaux zijn. Heb je een afspraak waarbij het wat lichter mag omdat je niet een deal moet sluiten maar het om bijvoorbeeld een samenwerking gaat, dan kun je ook voor lichtere en heldere kleuren gaan. 

Online kledingadvies

Het hangt dus van de situatie af wat je draagt en hoe je wilt overkomen. Denk hier goed over na van te voren. Vind je het erg lastig en kom je er zelf niet uit? Laat mij je dan helpen! Tot ik met zwangerschapsverlof ga (21 mei) kun je nog een online kledingadvies boeken. We gaan dan samen 1 uur aan de slag en maken een passend plan voor jou. De kosten voor dit advies zijn € 59,95 ex. btw. Je kunt je afspraak gelijk hier boeken. 

Liefs,

Alieke