In deze blogpost wil ik wat vertellen over hoe je meer zelfvertrouwen kunt krijgen door je goed te kleden.

Als het goed is heb je al aan je houding gewerkt zoals ik in mijn vorige blogpost uitgelegd heb. Dan ben je er nu klaar voor om meer zelfvertrouwen te krijgen door je goed te kleden.

Waar voel jij je fijn in?

Ze zeggen wel eens ‘kleding maakt de man’, nou daar zit wel wat in. Als je kleding draagt waar jij je prettig in voelt zie je er automatisch al zelfverzekerder uit. Als jij bijvoorbeeld hele trendy kleding draagt, omdat het in de mode is.  Maar eigenlijk voel jij je er helemaal niet fijn bij, dan zullen andere mensen dit ook merken. Je kunt dan beter voor kleding kiezen die niet perse trendy is. Maar wel kleding waar jij je lekker in voelt. Als je bijvoorbeeld een croptop zou dragen, en je vind het toch wel spannend. Dan kom je daardoor al onzeker over. Je gaat dan bijvoorbeeld de hele tijd aan het topje trekken en ja dat is niet heel zelfverzekerd om te doen 🙂 Beter is om een leuk shirt te kiezen waar jij je wel lekker in voelt. Dan hoef je gelijk niet meer over je kleding na te denken en kun jij je helemaal op de situatie zelf richten.

Benadruk je sterke punten

Kies kleding die je sterke punten benadrukken. Als je bijvoorbeeld brede heupen hebt, kies je voor iets wat je schouders breder doet lijken. Hierdoor lijken je heupen smaller en is je lichaam beter in balans. Bekijk jezelf eens goed, wat vind jij mooi aan jezelf? Zorg ervoor dat je dat punt benadrukt met je kleding. Of als je het erg moeilijk vind om iets moois op te noemen, wat is iets dat je graag wilt verbergen? Vind je dat je een buikje hebt, draag dan een iets los vallende top met een jasje of los vestje erover. Ga niet voor een oversized shirt want dan trekt het juist weer meer aandacht naar je buik. Door het jasje valt je buikje weg, handig hoor die jasjes!

Duik je kast in!

Als je kleding in je kast hebt liggen waarin jij je niet prettig voelt, doe dit dan gewoon weg. Als het nog goed is kun je het doneren aan een goed doel of je kunt het aan iemand die je kent weggeven. Ook kun je het verkopen via bijvoorbeeld United Wardrobe.

Maar als je creatief bent kun je er misschien zelf ook nog wat anders van maken zodat je het wel leuk gaat vinden en jij je er goed in voelt.

Laat me weten wat jij graag wilt benadrukken door je kleding en hoe je dat hebt gedaan of doet.

Liefs,

Alieke