Kledingtips voor de H-vorm (rechthoek)

Je voelt je misschien helemaal niet vrouwelijk als je deze lichaamsvorm hebt, maar met de juiste kleding kun je er zeker heel vrouwelijk uit zien! Je hebt wel een makkelijke lichaamsvorm omdat je geen plaatsen hebt waar je specifiek de aandacht naartoe moet verleggen. 

Kenmerken van de H-vorm zijn:

  • Je schouders zijn (ongeveer) even breed als je heupen (10 cm verschil of minder)
  • Je hebt bijna geen taille (minder dan 20 cm verschil met je heupen)
  • Je schouders en heupen zijn recht
  • Je kont is plat
  • Je benen zijn (redelijk) slank
  • Je komt vooral aan op je buik

Als je, net als ik, de H-vorm hebt, heb je vooral rechte lijnen in je lichaam. Daarom zal het beter staan om voor je bovenlichaam wat stevige, gladde stoffen te kiezen. Je hebt namelijk aan de bovenkant van je lichaam het meeste volume zitten. De H-vorm is niet het meest vrouwelijke figuur, maar door de juiste kleding te dragen kun je er zeker vrouwelijk uit zien.

Kledingtips voor de H-vorm

Zwarte blazer Alba moda

Je kunt het beste kiezen voor een mooi getailleerd jasje. Een jasje met ceintuur of riem werkt ook goed, maar doe deze dan niet dicht. Je laat het of gewoon hangen of je knoopt het terug naar achteren op je rug. Het jasje hierboven is heel geraffineerd. Als je het jasje dicht doet wekt dit echt de illusie van een taille, heel mooi.

Paarse blazer Alba Moda

Je kunt er ook voor kiezen om een mooi getailleerd jasje te nemen en deze dan los te laten, door de vorm in het jasje lijkt het net alsof die vorm van jou is.

Gedesigneerde jurk Class International

Een jurk met een hoge taille (empiremodel of ook wel imprimémodel genoemd) staat ook erg goed. Het oog wordt dan naar boven getrokken. (Dit hangt wel van je verdere verhoudigen af)

Zwarte peplum rok Vero Moda

Kies voor een rok die glad is, zeker bij je buikje. De onderkant van de rok mag best iets uitlopen zoals bij dit rokje, maar zorg dat het verder glad is en rechte lijnen heeft. Omdat je lichaam uit rechte lijnen bestaat staan gladde wat steviger stoffen je het beeste. 

Zwarte pantalon Esprit

Een broek staat het best als het aan de bovenkant geen plooitjes e.d. heeft. Een bootcut (of flaredmodel) of een rechte pijp staan je het mooist.

Blauw shirt Anne Field

Doordat bij dit shirt stof onder de buste verzameld wordt lijkt het ineens of je taille hebt, ook wordt een klein buikje verdoezeld. Dit shirt heeft ook nog eens driekwartmouwen.

Bonustrucje

Wat ook een goede truc is om er direct slanker en vrouwelijker uit te zien is driekwart mouwen. Probeer het maar eens voor de spiegel. De mouwen van een shirt of jasje kun je wat omhoog schuiven of oprollen waardoor je driekwart mouwen krijgt en zie het verschil!

Heb je liever persoonlijk advies?

Bedenk wel dat dit algemene adviezen zijn, want er is meer dan alleen je lichaamsvorm om rekening mee te houden. Wil je graag een persoonlijk advies? Boek dan ‘ontdek jouw eigen(wijze) kledingstijl’

Je gaat ontdekken wat jij wilt uitstralen en hoe je dit dan doet. Maar ook krijg je van mij specifieke adviezen voor de kleding die bij jouw lichaamsvorm past. Als bonus ga ik online voor je personal shoppen en krijg je van mij 3 outfit ideeën (met links), zodat je direct de kleding kunt gaan shoppen die jij wilt.  

Liefs,

Alieke

Mag ik je elke week inspireren met mijn Feel Fierce Female inspiratiemail?

Al veel vrouwen mag ik elke week inspireren om de fierce vrouw te worden die ze willen zijn. Wil jij dit niet mislopen? Meld je dan nu aan. Elke maandagochtend krijg je van mij een mail