Heb jij de X-vorm?
In dit artikel geef ik kleding tips voor de X-vorm.

Je hebt het zelfde figuur als de 8-vorm alleen is het verschil dat jouw schouders recht zijn en je heupen en kont iets minder rond zijn.

Kenmerken van de X-vorm zijn:

  • Je schouders zijn (ongeveer) even breed als je heupen
  • Je schouders en heupen zijn recht
  • Je hebt een duidelijke taille (het verschil tussen taille en heupen is minimaal 25 cm)
  • Je kont is iets gewelfd

Jij hebt een super vrouwelijk figuur! Misschien ben je er zelf niet altijd even blij mee omdat je misschien kleding wilt dragen die je net niet zo mooi staat als een vrouw die jouw rondingen niet heeft. Maar wees er trots op. Ook jij kunt genoeg kleding vinden die jou er fantastisch uit laat zien.

Kleding tips X-vorm – Rokken, broeken en jurken

Om te beginnen met een mooie kokerrok. Dit laat jou vrouwelijke vromen goed uitkomen.

Zwarte kokerrok New Look

Deze rok sluit mooi aan door de goede stretchstof waarvan het gemaakt is. De lengte is tot op of net onder de knie, dat hangt van je beenlengte af. Een erg goed kledingstuk om in je kast te hebben hangen.

Dan nu maar door met een broek. Dat vind je misschien ook wel een uitdaging om een goede broek te vinden die overal goed zit.

Donker blauwe bootcut jeans Monsoon

Deze jeans is van een stretchstof gemaakt waardoor het lekker zit. Let er bij het kopen van een broek altijd op dat het bij je heupen goed zit. Als je geen broeken kunt vinden die in je taille ook goed zitten is het een goed idee om eens naar een goede kleermaker op zoek te gaan. Hij of zij kan de tailleband voor je innemen waardoor de broek perfect zit.

Jij kunt het beste kiezen voor een bootcut model of een model met rechte pijpen. Zo is de onderkant van de broekspijp in balans met de rest van je lichaam. Je kunt ook kiezen voor een broek waar elastiek in de band zit, hier draag je dan een shirt over zodat je de bovenkant van de broek niet kunt zien.

En dan een jurk.

Beige-zwarte jurk Jane Norman

Deze prachtige jurk heeft een klein stippenpatroon. De bovenkant is van zwarte mesh stof gemaakt. Deze jurk laat jouw vrouwelijke figuur perfect uitkomen.

Kleding tips X-vorm – Shirts en vesten

Dan zullen we ook eens een shirt opzoeken die je goed staat.

Blauw shirt in patch-look

Dit shirt heeft een wijde halslijn die jouw figuur erg flatteert. Door de zwarte zijkanten zie je er zelfs nog een stukje slanker uit. De driekwartmouwen zijn ideaal om je slanke polsen te laten zien, dit geeft ook vrouwelijkheid aan het shirt. Kies een shirt dat om je middel past en dus geen wijde shirts. Jij hebt een vrouwelijk figuur, dit mag gezien worden!

Een vestje is ook altijd makkelijk om te hebben, dit is het ideale vestje voor jou:

Mosterd geel vestje B.C.

Dit is een basisvestje die je bijna overal wel kunt vinden. Kies wel voor een (diepe) V-hals, dit staat je goed. Deze vestjes kun je ergens overheen dragen, en zijn altijd makkelijk om te hebben.

Kleding tips X-vorm – Blazer en schoenen

Dan nu nog een blazer die je goed staat.

Petrol blazer LIV 

Deze blazer heeft twee knopen die dicht bij elkaar zitten wat lengte aan je lichaam geeft. De revers volgt de welving van je lichaam en legt de aandacht bij de schouders. Een jasje om als basis in je garderobe te hebben.

Olijfkleurige pumps van B.C.

Als je schoenen koopt let er dan op dat je voor vrouwelijke exemplaren kiest, geen lompe of hele sexy schoenen (of je moet ook echt voor die look willen gaan) Deze schoenen hebben ook vrouwelijke welvingen net als jij daarom passen deze zo goed bij jou. Een peeptoe staat je ook altijd prachtig.

Van algemeen naar persoonlijk

Bedenk wel dat dit algemene adviezen zijn, want er is meer dan alleen je lichaamsvorm om rekening mee te houden. Wil je graag een persoonlijk advies zodat je nog meer tips specifiek voor jou krijgt? Boek dan ‘ontdek jouw eigen(wijze) kledingstijl’.

Je gaat ontdekken wat jij wilt uitstralen en hoe je dit dan doet. Maar ook krijg je van mij specifieke adviezen voor de kleding die bij jouw lichaamsvorm past. Als bonus ga ik online voor je personal shoppen en krijg je van mij 3 outfit ideeën (met links), zodat je direct de kleding kunt gaan shoppen die jij wilt.  

Liefs,

Alieke