In dit artikel ga ik je wat meer vertellen over de V-vorm of ook wel de omgekeerde driehoek genoemd.

Jij hebt een atletische bouw waar sportieve mensen jaloers op zijn.

Kenmerken van de V-vorm zijn:

  • Je schouders zijn breder dan je heupen (ongeveer 10-15 cm verschil)
  • Je hebt weinig taille
  • Je schouders en heupen zijn recht
  • Je kont is plat
  • Je hebt slanke benen
  • Je komt vooral aan op je buik

Als je de V-vorm hebt, heeft je lichaam vooral rechte lijnen. Het beste kun je daarom kiezen voor stevige, strak geweven materialen, dus geen flodder jurkjes en rokjes. Je wilt natuurlijk dat je schouders minder breed lijken dan ze zijn. Veel vrouwen die een V-vorm hebben voelen zich wat minder vrouwelijk, maar door de juiste kleding te kiezen kun jij er zeker ook vrouwelijk uitzien.

Ik zal een aantal kledingstukken laten zien die heel goed bij je figuur passen

Zwarte jurk V-vorm

Deze jurk legt de nadruk op de taille en de rok loopt wat wijder uit waardoor je heupen net zo breed als je schouders lijken. Het is belangrijk om voor goed stevig materiaal te kiezen. Als dat betekend dat het iets duurder is dan zou ik er toch even voor sparen want dat is het zeker waard.

Soaked in Luxury blazer

Kies voor een blazer met een breed revers. Hierdoor zullen je schouders minder breed lijken. Kies niet voor een sjaalkraag of een opvallende revers deze doen je niet veel goeds. Let er op dat het jasje je een mooie taille geeft, ook voor een blazer geldt dat je er beter wat meer voor uit kunt geven als het echt de juiste blazer is.

LTB Molly skinny jeans

Doordat jij zulke mooie slanke (lange) benen hebt kun jij als één van de weinigen een skinny jeans dragen. Daar er de blazer met de brede revers op om er wat zakelijker uit te zien of een lekker vest met een brede kraag voor een casual outfit.

Zwart en wit vest LIV collection

Doe om dit heerlijk warme vest een leuke riem, dit kan een zwarte zijn maar ook een gekleurde, om je taille wat meer uit te laten komen.

Bordeaux rokje New Look

Door de lijn van dit rokje komt je lichaam meer in balans. Je kunt er een blazer, vest of blouse op dragen allemaal met een lekkere brede revers. Of een trui, maar dan zonder dat er aandacht naar je schouders gaat door bijvoorbeeld een print of een versiering.

Taupe trui Jane Norman

De wijde col van deze trui heeft het zelfde effect als een brede revers.

Van algemeen naar persoonlijk

Bedenk wel dat dit algemene adviezen zijn, want er is meer dan alleen je lichaamsvorm om rekening mee te houden. Wil je graag een persoonlijk advies zodat je nog meer tips specifiek voor jou krijgt? Boek dan ‘ontdek jouw eigen(wijze) kledingstijl’

Je gaat ontdekken wat jij wilt uitstralen en hoe je dit dan doet. Maar ook krijg je van mij specifieke adviezen voor de kleding die bij jouw lichaamsvorm past. Als bonus ga ik online voor je personal shoppen en krijg je van mij 3 outfit ideeën (met links), zodat je direct de kleding kunt gaan shoppen die jij wilt.  

Liefs,

Alieke

Feel Fierce Female

Mag ik je elke week inspireren met mijn Feel Fierce Female inspiratiemail?

Al veel vrouwen mag ik elke week inspireren om de fierce vrouw te worden die ze willen zijn. Wil jij dit niet mislopen? Meld je dan nu aan. Elke weekkrijg je van mij een mail