Heb jij de 0-vorm?
In dit artikel kledingtips voor de vrouwen met een 0-vorm, soms ook wel de peervorm genoemd.

De kenmerken van jou figuur zijn:

  • Je schouders zijn smaller dan je heupen
  • Je hebt ronde/afhangende schouders
  • Je hebt een duidelijke taille (minimaal 25 cm verschil tussen je taille en heupen)
  • Je heupen, dijen en kont zijn rond

Vaak moet je rond je heupen een maat groter hebben dan bij je schouders. Je heupen en dijen zijn de ‘probleem gebieden’. Misschien baal je wel heel erg van je figuur, maar wees niet getreurd ook voor jou zijn er manieren om er goed uit te zien. Je hebt (voornamelijk) ronde vormen dus ronde vormen in je kleding zullen je heel goed staan, denk dan aan ronde neklijnen, ronde sieraden, soepel vallende stoffen. Ik zal hier een aantal voorbeelden voor je laten zien van kledingstukken die je heel goed zouden staan.

Kledingtips voor 0-vorm – Broek en rok

Om te beginnen een broek.

Donker blauwe pantalon Esprit

Deze donker blauwe pantalon is erg geschikt voor jouw figuur. Hij valt recht naar beneden en ‘plakt’ daardoor nergens aan je benen. Hierdoor lijken je benen minder fors. De voorkant van de broek is glad, dus het geeft nergens extra bulk. Door de geperste plooi lijken je benen nog iets langer en daardoor weer iets slanker te zijn. Een erg goede broek voor in je basis garderobe.

Dan nu een rok.

Careml A-lijn rok van Fornarina

Deze rok waaiert mooi uit waardoor je geen idee hebt of het volume van de stof komt of van je benen. Kies wel een rok die in ieder geval tot op je knieën komt omdat je bovenbenen aan de forse kant kunnen zijn. Als je er zelf geen probleem mee hebt om hier toch iets van te laten zien dan kun je natuurlijk ook een rokje net boven de knie kiezen. Als je helemaal niet van je benen houd is het misschien beter om voor een lange rok te kiezen. Kies dan ook een model wat uitwaaiert, maar let er op dat er aan de bovenkant niet te veel volume zit, hierdoor zie je er zwaarder uit.

Kledingtips 0-vorm – Blazer en shirt

En dan nu een blazer.

Licht grijze blazer van ONLY

Jij mag de nadruk op je bovenlichaam leggen. Een blazer met schoudervulling geeft je schouders wat meer volume waardoor je lichaam meer in balans komt. Door de ene knoop van het jasje wordt je taille benadrukt. Een handige truc waardoor je er langer en slanker uit ziet is de mouwen van het jasje opstropen naar driekwartmouwen. Kies voor een revers die wat breder is en naar boven is opgesneden, dit legt de aandacht op je schouders. Laat het jasje boven je heupen of over het breedste deel van je heupen eindigen, nooit op je heupen want dit maakt ze alleen maar breder.

Dan nu nog een leuk shirt die goed bij je past.

Zwart shirt van NAF NAF

Dit shirt legt alle aandacht op je schouders. Door de aparte bovenkant en de doorzichtige mouwen gaat alle aandacht naar dat punt. De driekwart mouwen zijn weer perfect om er langer en slanker uit te zien.

Kledingtips 0-vorm – Jurk en jas

Dan laat ik je nu een jurk zien die goed bij jouw figuur past.

Rode jurk van Swing

Deze mooie rode jurk zit mooi om je bovenlichaam heen en laat je slanke taille zien. Doordat de jurk mouwloos is lijken je schouders breder. De rok is lekker wijd en bedekt aan de achterkant je benen. De voorkant is tot net boven de knie. Als je binnenkort een feestje hebt steel jij de show in deze prachtige jurk.

Als laatste nog een jas.

Paarsblauwe jas van Benetton

Deze jas zit prima van boven en laat je taille ook mooi zien. De onderkant loopt wat wijder uit zodat je heupen mooi bedekt worden. Een prima jas voor de winterperiode.

Van algemeen naar persoonlijk

Bedenk wel dat dit algemene adviezen zijn, want er is meer dan alleen je lichaamsvorm om rekening mee te houden. Wil je graag een persoonlijk advies zodat je nog meer tips specifiek voor jou krijgt? Boek dan ‘ontdek jouw eigen(wijze) kledingstijl’.

Je gaat ontdekken wat jij wilt uitstralen en hoe je dit dan doet. Maar ook krijg je van mij specifieke adviezen voor de kleding die bij jouw lichaamsvorm past. Als bonus ga ik online voor je personal shoppen en krijg je van mij 3 outfit ideeën (met links), zodat je direct de kleding kunt gaan shoppen die jij wilt.  

Liefs,

Alieke