Het fijne lijntje tussen ondernemer en moeder zijn

Het ging even niet zo lekker hier…

Dat het even niet zo lekker ging had alles te maken met het zijn van ondernemer én moeder. Beide vraagt veel van je en je wilt in beide net zo goed zijn. In mijn geval slaat de focus nog wel eens door naar één van de twee gebieden en dan loopt het dus niet lekker aan de andere kant.

Je herkent het misschien wel.
Dat is dan echt een struggle waar je mee te dealen hebt.

Het goede nieuws aan zo’n struggle is dat je er wat aan kunt doen 🙂
De struggle tussen het ondernemer zijn en moeder zijn heeft alles te maken met je werk/privé balans. Die ken je wel natuurlijk.

Loop jij ook wel eens tegen deze struggle aan? Wat ervaar jij dan? En hoe pak jij dit dan aan?

Ik merk dat ik dan behoefte heb aan duidelijkheid. Ik mag dan opnieuw gaan afbakenen wat mijn werktijd is en wat mijn tijd als moeder is. Meestal wil ik in mijn tijd als moeder nog snel even een paar werk dingen doen. Dan komt er minstens één van de jongens tussendoor en wordt ik vervolgens chagrijnig op hen…

Je kent het wel

Maar dat is natuurlijk niet eerlijk tegenover hen.

Door die struggle weet ik nu wel het maximaal aantal klanten dat ik op dit moment kan helpen, dus ik heb er wel van geleerd hihi.

Ik heb gemerkt dat het heel fijn werkt om in het moment te leven. Op het moment dat ik ondernemer ben geniet ik daar van en ben ik heerlijk voor mijn klanten bezig. En op het moment dat ik moeder ben geniet ik daar van en ben ik er voor mijn kinderen.

Een ander ding dat ik heb gemerkt dat fijn is, is dat ik mijn kleding aanpas aan mijn rol.
Ben ik ondernemer dan draag ik kleding waar ik mij vol zelfvertrouwen in voel en waarin ik echt gezien kan en mag worden.

Als ik moeder ben mag het allemaal wat relaxter, maar wil ik er natuurlijk ook nog steeds leuk uitzien. En dat kan ook al een heel verschil maken in hoe jij je voelt en hoe je met de situatie om gaat. Kleding lijkt altijd zo oppervlakkig, maar als je er in duikt heeft het toch nog heel wat diepgang 🙂

Ben jij benieuwd wat kleding voor jou kan betekenen?
Kijk eens of ontdek jouw eigen(wijze) kledingstijl wat voor je is.

Laat jij me in een reactie weten wat jouw grootste struggle is en hoe jij daarmee dealt? Lijkt me leuk om eens met elkaar over te kletsen, als ondernemende moeder met ondernemende moeder.

Ondernemende groetjes,

Alieke

Feel Fierce Female

Feel Fierce Female!

Ontvang elke week mijn inspiratiemail zodat jij vol zelfvertrouwen je kleding kunt gaan dragen. Ik deel handige tips, inspiratie en persoonlijke verhalen.

Let’s feel fierce