Welke rok je mooi zal staan

Het rokjes seizoen is weer begonnen, maar welk rokje past bij jou? In welk rokje zie je er slank uit? In welk rokje voel jij je goed? Welk rokje zal jou mooi staan? 

Als het om rokjes gaat zijn er twee dingen waar je rekening mee moet houden:

  • de vorm van het rokje
  • de lengte van het rokje

Welke lengte rok past bij mij?

De lengte van de rok die bij je past hangt vooral van jouw eigen lengte af. Als je klein bent zoals ik kies je het best voor een rokje (iets) boven de knie of net op je knie óf een lange rok. Als je voor een rok kiest die halverwege je kuiten komt wordt er visueel een stuk van je been ‘gehakt’, waardoor je nog kleiner lijkt. Ga dus voor kort of lang, maar niet daar tussenin. 

Ben je gemiddeld van lengte (tussen de 167 en 174 cm) dan kom je qua lengte met alles wel weg, en is het vooral een kwestie van goed combineren. 

Ben je juist lang dan zijn de midi lengtes erg geschikt. Maar ook rokjes rondom de knie staan je mooi. Als je juist je lange benen wilt laten zien, dan kun je ook voor een kort rokje kiezen, maar houdt wel in gedachten wat jij wilt uitstralen zodat het niet verkeerd overkomt op de ander. 

Welke vorm rok past bij mij? 

Nu duiken we in de verschillende vormen rokken en wat ze voor je doen. 

Welke rok past bij jouw rechte heupen

Een wat rechter model rok zal je mooi staan. Je kunt ervoor kiezen om wat meer vorm in de rok te brengen door bijvoorbeeld rimpels, maar je kunt het ook simpel houden zoals in de lange spijkerrok door het gewoon recht te laten. Je kunt voor een leuke print op je rok kiezen om de aandacht naar je benen te trekken.

Vraag jezelf altijd af; waar wil je de aandacht op leggen? Wil je je bovenkant benadrukken? Kies dan daar voor een print en kleur. Wil je juist je onderkant benadrukken? Laat dan de kleur en/of de print daar zien. 

Als je van kleurrijk houdt kun je natuurlijk voor een print kiezen met daar onder of boven een effen kleur. Zo draag je wel heerlijk kleur, maar wordt het niet te veel.

 

Welke rok past bij jouw dikke dijen

Heb je wat dikkere dijen en wil je dat graag wat camoufleren? Dan zijn deze A-lijn rokjes echt wat voor jou. Ze sluiten mooi aan in je taille en van daaruit waaieren ze uit naar beneden. Je kunt een rokje kiezen met een print, waardoor het wat meer aandacht vraagt. Maar je kunt het ook effen houden en bijvoorbeeld een top met een print dragen of iets anders dat de aandacht vraagt. 

Als jij je dijen wat meer wilt camoufleren is het belangrijk om je rokje te laten eidigen op het slankste deel van je been. Dit is vaak net onder de knie. Maar natuurlijk kun je ook voor een lange rok kiezen, daarvoor vindt je hieronder meer inspiratie. 

Wil jij je heupen laten zien

Ben je blij met je heupen en billen en wil je die juist laten zien? Dan zijn de kokerrokjes wat voor jou. Die zijn er in allerlei soorten en maten, in kleur of met print net wat jij mooi vindt. Je kunt ook voor een wat langer model kiezen zoals de koffie kleurige rok die ook nog een mooie rimpeling heeft zodat je buikje iets meer gecamoufleerd wordt. 

Welk rokje past bij jouw volle heupen

Wil jij jouw heupen juist wat meer camoufleren dan zijn de wat wijdere rokken fijn voor jou. Doordat de stof soepel valt en naar beneden toe wijder wordt, wordt de aandacht van je heupen afgehaald. Je kunt voor een lange rok kiezen zoals deze mooie licht roze of een midi model met een leuke print

Voor iedereen geldt; bedenk waar jij graag de aandacht naartoe wilt trekken en leg daar de focus op. De rest van je outfit pas je daar op aan.

Welke rok wordt jouw favoriet deze zomer? Laat het me weten in een reactie!

Groetjes, 

Alieke