Kleding inspiratie voor het camoufleren van je buikje

Ben jij ook één van die vrouwen? Heel veel vrouwen hebben er ‘last’ van …. een buikje.
Je hebt misschien al veel dië
ten geprobeerd of je bent aan het sporten om het allemaal wat strakker te krijgen. 

Laat ik je één ding vertellen. Een buikje hebben is oke. Er zijn een aantal lichaamsvormen die altijd een buikje zullen hebben. Je kunt nog zo slank zijn, je zult altijd als eerste aankomen op je buik. Dus als jij iemand bent die hier tegen strijd, laat het maar los. Tuurlijk is het goed om te sporten, maar laat het los dat je éénmaal een strakke buik zult hebben. Dat zit gewoon niet in je genen helaas. 

Maar ook met een buikje kun jij jezelf prachtig kleden en zijn er manieren om het te camoufleren. Ik heb 3 outfits voor je bij elkaar gezocht dat je op verschillende manieren laten zien hoe jij je buikje kunt camoufleren. (alle items zijn op de één of andere manier duurzaam)  

Kleding inspiratie buikje camoufleren blauw roze

Camoufleren door diepte

Hier zie je een outfit waarin je buikje gecamoufleert wordt door diepte te creëren. Door de strik ceintuur van het jasje wordt er diepte gesuggereert waardoor je buikje meer verdwijnt. 

De print op de blouse zorgt ervoor dat het oog afgeleid wordt waardoor de aandacht van je buikje afgeleid wordt. 

De broek is effen blauw en trekt niet de aandacht, dus alle aandacht gaat in deze outfit naar boven toe. De schoenen heb ik ook donker blauw gekozen, zodat de aandacht boven blijft. 

Deze outfit is een combinatie van de warme kleur van het jasje en de koele blauwe  kleuren (en het wit) van de rest van de outfit. Om iets meer warmte toe te voegen heb ik voor een goudkleurige ketting gekozen waar ook weer het roze in terug komt. 
De bovenkant is licht, dus als jij een licht type bent zal dit mooi staan. 

Camoufleren door print en rimpels

Een hele effectieve manier van camoufleren is het afleiden door middel van een print. In deze blouse gebeurt behoorlijk wat waardoor het oog vooral naar de lichtere stukken getrokken wordt.

Ook in deze rok gebeurt best wat. Er zit een asymmetrische rimpeling in én een kort/lang stuk. De stof is fluweel waardoor er ook een lichtspel in zit en een subtiele glans.

Afgemaakt met mooie laarzen die glad zijn, zodat het een moooi contrast met het fluweel heeft. 

Deze outfit is eerder geschikt voor een donkertype of je moet er een licht fluweel jasje op dragen in een tint van de blouse. Dit is ook echt een outfit voor iemand die zichzelf durft te laten zien, want je bent dan zeker een opvallende verschijning 🙂 

Ik heb er verder geen accessoires bij gekozen omdat het al best veel is deze outfit. 

Kleding inspiratie buikje camoufleren groen fluweel
Kleding inspiratie buikje camoufleren blauw lila

Camoufleren door een focuspunt

Je kunt ook camoufleren door de aandacht naar een ander punt te trekken. Dat kan van alles zijn, je schouders, borsten, benen, enz.

In dit geval heb ik voor opvallende schoenen gekozen. De rest is rustig, dus het oog geleid naar beneden, naar de schoenen, en dan weer omhoog naar je gezicht. Daar tussen blijft het oog nog wat hangen bij het jasje en dan vooral bij het geknoopte strikje in je taille en de rever die je bovenkant breder doet lijken. 

Daaronder heb ik voor een krijtstreep wikkelblouse gekozen, die niet strak zit bij je buikje maar net iets uitwaaierd. De broek is een mooie lila kleur die heel subtiel ook wat aandacht vraagt. 

Als accessoire heb ik voor een zilverkleurige schakelketting gekozen. 
Deze outfit heeft allemaal koele kleuren met medium tot lichte kleuren. 

En nu aan de slag!

Je hebt van mij nu een aantal tips gekregen om je buikje te kunnen camoufleren. En nu mag je zelf aan de slag gaan 🙂 
Duik je kledingkast in om te zien wat je allemaal hebt dat je kunt gebruiken. Ga nieuwe combinaties maken met de kleding die je al hebt. Durf te kiezen voor andere combinaties dan je normaal doet. Die combinaties voelen wel lekker veilig, maar ze leveren je niet op wat jij wilt. 

Ik kan je helpen met mijn gratis check je basis checklist, zodat jij jouw eigen lichaamsvorm gaat ontdekken en beter weet welke kleding en welke manier van camoufleren het beste bij jou past.

Of je kiest ervoor om echt een persoonlijk advies van mij te krijgen via ontdek jouw eigen(wijze) kledingstijl. Daar haal je natuurlijk het meeste uit en daarmee kun je het snelst tot een passende kledingstijl voor jouw komen. 

Wat je ook besluit, ga aan de slag, want anders blijf je waar je nu bent. En dat levert alleen maar meer frustratie op en dat gun ik je niet. 

Groetjes van een mede vrouw met een buikje, 

Alieke