Kleding inspiratie voor de A-vorm

Zijn jouw schouders smaller dan je heupen? Heb je een taille? Zijn je billen wat platter? 
Bij 3x een ja, heb jij waarschijnlijk de A-vorm. Ik ga hier wat kledinginspiratie met je delen, zodat jij een idee hebt welke kleding bij jou lichaamsvorm past. 

Al deze kleding is op de één of andere manier duurzaam, door eerlijke handel, milieuvriendelijk gemaakt, locaal gemaakt of veganistisch te zijn. Dus door één van deze items aan te schaffen ben je ook nog eens goed bezig. 

Een rok met een print

Als A-vorm zijn je heupen al breder dan je schouders, moet je daar dan ook nog een print dragen? Het is niet altijd een slim idee, maar in deze outfit gebeurt er ook wat in de buurt van je schouders. De mouwen van de blouse zijn aardig wijd, wat handig is om wat stevige bovenarmen te verdoezelen, maar ze laten je schouders wat breder lijken waardoor die meer in evenwicht met je heupen komen. Nu is zo’n shirtje nog te fris, maar je kunt er een ander shirt onder dragen, zoals de bruine die je hiernaast ziet. Een goede ketting erbij om wat extra aandacht naarboven te trekken en je zit  goed. Om het één geheel te maken heb ik de schoenen in de kleur van het onderste shirt gekozen. Zo gaat het oog van beneden naar boven en blijft het daar om jou echt te zien. 

Deze outfit heeft meer gedempte kleuren, dat moet wel je kleurtype zijn. Maar je krijgt in ieder geval een goed idee wat een mogelijkheid is. 

Jumpsuit voor jou

Ik weet niet of jij van de jumpsuits bent? Maar deze is echt perfect voor jouw lichaamsvorm. De wat wijdere pijpen, het wijd uitlopen naar de schouders toe om die wat breder te laten lijken én het heeft aan de achterkant een strikceintuur die je platte kont camoufleert. Een betere jumpsuit heb ik nog niet kunnen vinden voor je. En je kunt deze ook met bijna alles combineren!

Het model zelf heeft er een coltruitje onder wat kan. Maar ik zou er natuurlijk iets met een kleurtje of een print onder dragen. Deze roze top heeft een mooi contrast met de stof van de jumpsuit en trekt de aandacht mooi naar boven. Door ook nog eens deze oorbellen te dragen weet je zeker dat je de aandacht vast houdt. Deze oorbellen kunt je aan 2 kanten dragen, de felroze of de lichtroze. Je kunt ze zo wisselen zoals jij dat wilt. 

De laarsjes geven het nog wat meer pit, maar zijn wel neutraal zodat het niet té wordt. 

Jurk met gilet

Mag het voor jou wat minder opvallend, maar ook niet saai? Dan is deze combi misschien wat voor je. 

Een mooi gesneden jurkje die perfect is voor jouw lichaamsvorm. Donkerblauw, dus ook weer heel goed met van alles te combineren. 

In dit geval met een leuk giletje. Het maakt de outfit lichter en geeft het wat speelsheid. Op de foto is het gilet gesloten, maar ik zou ervoor kiezen om het open te dragen. 

In de oorbellen komt het donkere van het jurkje weer naarvoren en wordt er gelinkt naar de bruine kleur in het giletje. 

Hier heb ik gekozen voor wat plattere enkellaarsjes die ook weer die bruine kleur laten zien, maar je zou er ook blauwe of lila/roze schoenen onder kunnen dragen. 

Wat past er bij jou? 

Misschien springen er wel één of meerdere items uit voor jou die helemaal bij je passen. Via de links kun je ze direct shoppen (you’re welcome 😀 ) 

Maar misschien vindt je het wel lastig om te weten wat jouw lichaamsvorm is en wat er bij je past. Om hier zelf mee aan de slag te gaan kun je mijn gratis ‘check je basis checklist’ downloaden. Je krijgt van mij dan meer duidelijkheid over jouw lichaamsvorm en heel wat tips om mee aan de slag te gaan. 

Heb je wat meer hulp nodig?

Dan ben ik er voor je. Met ‘ontdek jouw eigen(wijze) kledingstijl’ duiken we er samen in en maken we duidelijk wat voor jou persoonlijk werkt. Én je krijgt van mij een hele gave bonus! Ik ga namelijk online voor je personal shoppen. Je krijgt van mij 3 outfit ideeën (ook met links), zodat je direct de kleding die echt bij jóu past kunt shoppen. 

Ik hoop dat ik je weer heb mogen inspireren. 

Inspirerende groetjes, 

Alieke