Kleding inspiratie: smart casual

De kledingstijl smart casual is erg geschikt voor op je werk of in je bedrijf. Er zijn natuurlijk ook bedrijven waar je echt zakelijk gekleed moet, maar dit worden er volgens mij steeds minder. Vandaag wil ik je inspireren met 3 verschillende smart casual outfits.  Alle items kun je netjes dragen, maar ook zeker in je vrijetijd door ze met andere items te combineren. 

Smart casual outfit  creatief

Deze smart casual outfit moet echt bij je passen. Het heeft een wat creatieve vibe. De gebloemde broek trekt de aandacht. Maar door de bovenkant (de blazer) en de onderkant (de schoenen) in dezelfde kleur te dragen wordt de aandacht weer omhoog getrokken naar je gezicht. Daar wil je dat ze op focussen toch? 

De licht groene blouse neemt een rustige kleur uit de print van de broek en deze combineert mooi met de kleur van de blazer. 

De blazer heeft een wat pittig kleurtje, maar is verder behoorlijk recht gesneden. Alleen de hoeken zijn afgerond. 

De laarsjes maken het af doordat het oog nu naar beneden en weer naar boven getrokken wordt. 

Smart casual outfit zwart/wit en turkoois

Deze outfit is iets rustiger, maar door het turkoois toe te voegen blijft het wel spannend.

Het jurkje is heerlijk luchtig en de mouwen ervan zijn doorzichtig. De kun je overal dragen en met accessoires helemaal stylen zoals jij dat wilt.

De turkoois blazer geeft de outfit kleur en laat het er gelijk wat gekleder uitzien. Deze blazer kun je ook heel goed met een shirt eronder op een spijkerbroek dragen.

De pumps maken het wat meer geschikt voor een kantoor of een feestje.

Deze oorbellen maken de outfit af. Als je naam ook nog eens begint met een G is dat helemaal leuk.

Smart casual in een jumpsuit

Veel vrouwen vinden een jumpsuit wel aantrekkelijk, maar welke kies je dan? Deze jumpsuit camoufleert mooi de onderkant terwijl je alle aandacht naar boven trekt. 

De ecru blouse houdt de kleurstelling lekker rustig, maar draag er gerust een blouse in een ander kleur onder (die lichtgroene van hierboven bijvoorbeeld) of één met een printje onder. 

De laarsjes zijn ook ecru om het beeld rustig te houden en ze lopen fijn door de brede hak die er onder zit. 

De oorbellen zijn echte blikvangers die de aandacht naar je gezicht trekken. 

Is de stijl smart casual wat voor jou?

Deze outfit ideeën geven je inspiratie om zelf je outfits samen te stellen. Doe je voordeel met de inspiratie die ik voor je verzameld heb. De links zitten erbij, dus het is super makkelijk om te kijken of iets er nog is in jouw maat.

Welk item uit één van deze outfits zou jij zeker dragen?

Geïnspireerde groetjes, 

Alieke