Kleuren die je van nature mooi staan

Van nature zijn er een aantal kleuren die je mooi staan. Die kleuren vind je in je haar, huid, ogen en lippen terug. Hier boven zie je al een voorbeeld van de kleuren die haar van nature mooi staan. 

Haar, geverfd of natuurlijk

Nu vraag jij je misschien af of het uit maakt of je geverfd haar hebt of dat je gewoon je natuurlijke haarkleur hebt. Dit maakt in principe niet uit. Het is wel zo dat wanneer je van haarkleur veranderd, door te verven of daardat je grijs wordt bijvoorbeeld, dan veranderen ook de kleuren die je mooi staan. 

Je haar kleur bepaalt voor een groot deel hoe licht of donker je kleding kan zijn. Ook heeft je haarkleur te maken met het contrast dat je kunt hebben. Je haar is dus erg belangrijk bij het bepalen welke kleuren  je mooi staan. 

Huid, met of zonder make-up

Om de kleuren te bepalen die je van nature mooi staan is het belangrijk dat je geen make-up op hebt. Zonder make-up kun je precies zien wat er met je huid gebeurd als je er een bepaalde kleur bij draagt. Ik zie het altijd als ik een kleuradvies geef, ik leg een doek om en *woesj* je ziet de huid gaan stralen. Dan weet je dus dat je een goede kleur te pakken hebt. 

Ogen laten je zien

In je ogen zitten vaak meerdere kleuren. Ook hebben sommige mensen een donker randje om hun iris en anderen weer niet. Soms zie je spikkeltjes of meer streepjes. Nu denk je misschien dat ik wel heel erg dichtbij kruip tijdens zo’n advies 😀 Maar om zo gedetailleerd naar ogen te kijken gebruik ik gewoon een foto die ik maak. Dan kan ik mooi inzoomen en het is ook een stuk prettiger voor degene die bij me is 🙂 Ik gebruik natuurlijk ook mijn analysedoeken en die laten ogen er ook echt uitspringen als het een match is.

Lippen, de roodtint die perfect bij je past

Je lippen hebben van nature een bepaalde kleur roze/rood. Dit verschilt heel erg per persoon. Door goed naar je lippen te kijken kun je de perfecte roodtint voor jou ontdekken. Hier kun je ook het beste weer een foto van maken om het goed te zien. Doe dan je lippen net niet helemaal op elkaar zodat je ook nog een stukje van de ‘binnenkant’ ziet. Ook voor de lippen geldt, met de analysedoeken springen ze er echt uit als je de goede kleur te pakken hebt. 

Zelf je natuurlijke kleuren ontdekken

Ok, maar nu wil je natuurlijk zelf de kleuren gaan ontdekken die van nature goed bij jou passen. Begin met het maken van een goede foto. Zorg dat je geen make-up op hebt, ga voor een raam staan zodat je met je gezicht naar buiten kijkt. Op deze manier hebt je goed licht, want dat heb je echt nodig. 

Als je de foto gemaakt hebt kun je gaan kijken welke kleur of kleuren er in je haar, huid, ogen en lippen terug komen. Een heel simpel maar handige tool die ik hiervoor gebruik is het pipetje in paint. Zo heb je op een makkelijke manier precies de kleuren die bij jou passen. 

Meer dan alleen natuurlijke kleuren

Je snapt dat nog meer kleuren dan alleen deze natuurlijk bij jou passende kleuren bij je staan. Welke kleuren dat zijn is heel persoonlijk en hier heb je een persoonnlijk advies voor nodig. Maar niet alleen de kleuren die bij je uiterlijk passen zijn belangrijk. Ook je persoonlijkheid is in kleur te vertalen. En als je dit met elkaar combineert heb je pas het complete plaatje te pakken. 

Dit is één van de dingen die ik doe in het traject dat ik aanbied. Het traject zorgt voor een transformatie in hoe jij jezelf ziet en in hoe jij je kleed en voelt. Het geeft zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het zorgt ervoor dat jij de fierce vrouw wordt die jij wilt zijn. 

In welke kleuren voel jij je fijn? Dit zegt wat over je persoonlijkheid. Als jij me jouw favoriete kleur doorgeeft laat ik je weten wat dit over jou zegt 🙂 

Liefs,

Alieke