Make-up trends voor de huid herfst/winter 2022/2023

Voor deze herfst en winter zijn er 2 mooie make-up trends voor de huid, de steamy skin en de sheer matte. Ik zal je beide trends uitleggen en ik heb ook van beide een video gemaakt waarin ik je laat zien hoe je het maakt. 

 

Steamy skin

Steamy skin

De focus hierbij ligt op een super gehydrateerde, zojuist gestoomde, huid. Stel je voor dat je net uit de spa komt. Je huid glanst en gloeit, het bloed stroomt door je aderen, je huid voelt warm aan. Zo ziet een steamy skin eruit en dat effect kun je laten zien op de huid.

Wat je nodig hebt zijn je primer en je foundation. Eigenlijk is de Primer bedoeld voor onder je foundation maar met deze trend kun je hem ook over de foundation heen aanbrengen zodat je een natuurlijke gloed krijgt. Voor een super steamy skin breng je een laag onder de foundation aan en gebruik je hem als highlights over de foundation. Ook kun je ervoor kiezen om de primer te vermengen met je foundation.

Je krijgt dan een mooi glanzend effect wat er prachtig uit ziet. Als je wel van een wat glanzende huid houdt is dit zeker iets wat je kunt proberen. De glans hoeft trouwens niet over je hele gezicht te zitten. Als je de primer op je foundation aanbrengt kies je zelf waar je wel en waar je geen glans wilt hebben.

In deze video laat ik je zien hoe je de steamy skin maakt. 

Sheer matte

Sheer matte

Ben je niet zo van de glans op je gezicht dan past deze sheer matt trend beter bij jou. En het is niet meer de mat die je gewend bent met veel lagen make-up hoor. Wat ook echt het verschil maakt, is dat dit seizoen een matte huid toch ook stralend kan zijn.
Dat is een compleet nieuwe benadering van de matte huid. We hebben dus een heel mooi transparant effect met matte finish, in de vorm van een soort ‘blur’, die je huid en gelaatstrekken niet afdekt maar juist verfraait. Het gaat dus om een mooie, matte en gebalanceerde huid maar je ziet nog steeds de textuur en sproetjes.

Wat je nodig hebt zijn je primer en je foundation of een BB cream. Kies ervoor om eerst de matte primer aan te brengen en dan een transparante foundation. Of mix je primer weer met de foundation. Kies je voor de mix dan zul je ervaren dat het matte effect iets wordt afgezwakt ten opzichte van het apart aanbrengen van de producten.

In deze video laat ik zien hoe je een sheer matte huid maakt. 

Voel je mooi met of zonder make-up

Ookal zijn dit 2 mooie make-up trends voor de huid, ik moedig het altijd aan om ook gewoon zonder make-up de deur uit te gaan. Het is niet nodig om er altijd perfect uit te zien. In de meeste make-up producten zit ook nog eens heel veel chemische troep die je liever niet op je huid smeert. Gelukkig geldt dat niet voor de producten van ZAO. Dit zijn allemaal natuurlijke en biologische producten dus dat scheelt al veel voor je huid. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten van ZAO neem dan even een kijkje bij de producten. 

Ga lekker aan de slag met deze mooie make-up trends, maar vergeet niet dat je zonder make-up ook prachtig bent 🙂 

Liefs, 

Alieke

Feel Fierce Female

Feel Fierce Female

Ontvang elke week mijn inspiratiemail zodat jij aan jezelf kunt blijven werken. Met handige tips, inspiratie en persoonlijke verhalen.