Vind jouw foundation in 4 stappen

Het vinden van de juiste foundation is heel belangrijk voor hoe je make-up zit. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Als eerste moet je nadenken over hoe dekkend jij je foundation wilt hebben. Dit varieert van een hele lichte dekking tot een volledige dekking. Daarna is het belangrijk om te kijken welke ondertoon jouw huidskleur heeft. En als laatste moet je bepalen welke huidskleur je hebt. Door al deze dingen met elkaar te combineren kun je de voor jou perfecte foundation vinden. 

Ik werk met de make-up producten van ZAO en daar geef ik je nu dan ook advies over. ZAO is een Frans merk dat natuurlijk, biologisch, vegan én duurzaam is. De producten zijn erg mooi én fijn om mee te werken. En zelfs als je, net als ik, een eczeem gevoelige huid hebt kun je het gebruiken.  

Laten we nu gauw beginnen met stap 1.

 

Stap 1. Vind je juiste dekking

Ga jij voor een minimale dekking of een volledige dekking, of iets daar tussen in? Hier zie je een overzichtje van de mogelijkheden van ZAO. Wat is voor jou de juiste dekking? 

Stap 2. De ondertoon van je huid

Om de juiste kleur foundation te vinden is het heel belangrijk om te weten wat de ondertoon van je huid is. De verschillende ondertonen zijn koel, neutraal en warm. Laten we kijken welke ondertoon jouw huid heeft. 

Stap 3. Bepaal je huidskleur

We zijn er bijna, nu gaan we kijken welke huidskleur jij hebt. We maken onderscheid in 6 verschillende huidskleuren; heel licht, licht, medium, licht getint, medium getint en donker. Aan jou om te bepalen welke huidskleur jij hebt. Het kan zijn dat je een beetje tussen 2 huidskleuren in zit, in dat geval is het slim om een testsetje foundation aan te schaffen. Je kunt dan 3 kleuren foundation testen, zo weet je precies welke kleur het beste bij je past. 

Let op!: Als je de foundation gaat testen, test de foundation dan op je nek. Het is belangrijk dat de kleur van de foundation matcht met de kleur van je nek anders lijkt het net of je hoofd een losstaand iets is 😉 

Stap 4. Vind de juiste foundation

En nu gaan we alles combineren en kijken we wat de juiste kleur foundation voor jou is. In het overzicht hieronder zie je precies welke kleuren er zijn. Helemaal links zien je de ondertonen staan, bovenaan zie je de huidskleuren en achter de ondertonen staan de soorten dekking. 

Kies dus eerst je ondertoon, kijk dan onder jouw huidskleur en zoek dan de voor jou juiste dekking erbij en voila, jouw foundation is gevonden 🙂 

Wat ook nog belangrijk is om te melden is dat veel vrouwen in de zomer een andere kleur foundation nodig hebben dan in de winter. Verkleur jij snel door de zon? Dan heb jij in de zomer een wat donkerder tintje nodig dan in de winter. 

Ik hoop dat je zo de voor jou juiste tint foundation gevonden hebt. Wil je dat ik even met je mee kijk? Stuur me dan even een mailtje via info@fierceinfashion.nl, dan help ik je om de juiste kleur te vinden. 

Liefs, 

 

Alieke