4 tips om je zelfvertrouwen te vergroten met je kleding

Wat maakt iemand aantrekkelijk? Misschien zeg je direct ‘een knap gezicht’ of ‘een perfect figuur!’ Wist je dat hoe anderen naar jou kijken slechts voor een klein deel te maken heeft met hoe ‘knap’ of ‘perfect’ jij bent? Het belangrijkste is dat je zelfvertrouwen hebt!

Wanneer jij uitstraalt dat je de wereld aankan, zullen mensen je automatisch aantrekkelijker vinden. Nu vraag je je misschien af hoe jij je zelfvertrouwen vergroten kunt, als je stiekem niet zo blij bent met je figuur. Wij geven je vier tips die jou gaan helpen om je zelfbeeld een boost te geven.

 

Tip 1: besteed tijd aan je outfit, make-up en haar

Wist je dat je kleding en je humeur een grote invloed op elkaar hebben? Zo zal je waarschijnlijk eerder de neiging hebben wijde shirts te dragen en de make-up achterwege te laten, wanneer je niet zo lekker in je vel zit. Het resultaat? Wanneer je in de spiegel kijk, voel je je nog slechter! 

Gebruik de invloed van je kleding op je gemoedstoestand op een positieve manier! Voel je je down? Laat dat geen excuus zijn om toch die jurk aan te trekken die je figuur zo mooi doet uitkomen en neem ook de tijd om je haar en make-up te doen. Je zelfvertrouwen neem bijna als vanzelf toe.

 

Tip 2: draag corrigerend ondergoed

Laten we voorop stellen dat iedereen trots op zijn figuur mag zijn, of je nu maat XS of XXL hebt, of je nu een appel, peer, plank of zandloper bent, je hoeft je nergens voor te schamen. 

Toch kan het zijn dat je je net even wat mooier voelt, wanneer je buikje er wat strakker uitziet of je lovehandles gladgestreken worden. Ga dan zelfverzekerd over straat met corrigerend ondergoed! 

Welke shapewear past bij jou? Dat is afhankelijk van je figuur.

Heb je een Appelfiguur? Dan past een hoge corrigerende slip of shapewear body  perfect bij jouw lichaam. Het verdoezeld je buikje en zorgt er voor dat je mooi rechtop gaat lopen.

Een Peerfiguur? Dan wil jij je heupen en cellulite waarschijnlijk wat minder in het oog laten springen. Een corrigerend broekje met pijpjes of een shapewear legging die je ook met een leuke blouse, tuniek of truitje kunt dragen strijkt je lichaam mooi glad.

Heeft jouw lichaam meer de vorm van een Plank? Dan is het zaak dat je meer taille creëert, een shapewear body of een bodysuit kunnen je daar zeker bij helpen.

Ben jij gezegend met een Zandloperfiguur? Benadruk dan je mooie taille met een mooie hoge slip, of juist een corrigerend jurkje.

Voor elk figuur is er weer ander corrigerend ondergoed en ook de sterkte van de correctie kan je zelf kiezen. Het helpt je een handje om je zekerder over jezelf en je figuur te voelen.

 

Tip 3: draag kleding die bij je karakter past

Nu denk je misschien: ‘dit lijkt erg veel op tip 1′. Toch is er een groot verschil tussen kleding dragen die bij je lichaam past en kleding dragen die bij jouw karakter past. Je kunt een jurkje dragen die jouw lichaam er perfect uit laat komen, maar misschien heb jij wel een hekel aan jurken en rokken! 

In de huidige maatschappij worden we maar al te vaak geforceerd om iets te dragen dat niet bij ons past, of het nu een pak is of een of ander uniform. Als je enigszins zeggenschap hebt over wat je draagt tijdens je werk, probeer je outfit dan zoveel mogelijk af te stemmen op wat bij jou past. 

Draag kleuren, patronen en sieraden waar jij echt gelukkig van wordt. In je vrije tijd kun je natuurlijk precies dragen wat bij je karakter past. Om je zelfvertrouwen echt hoog te houden, is het wel belangrijk om deze tip zo goed mogelijk te combineren met tip 1.

 

Tip 4: Vergelijk jezelf niet met een ander

De laatste en waarschijnlijk de belangrijkste tip is dat je je niet met anderen moet vergelijken. Je kunt je nog zo mooi kleden, maar als jij je focust op hoe die ene vriendin er beter uitziet in een jurkje dat jij leuk vindt, zal al je harde werk voor niets zijn. 

Als jij een ander figuur hebt dan die ene vriendin, dan betekent dat waarschijnlijk ook dat je andere kleding moet dragen om je figuur er goed uit te laten zien. Focus je bovendien op je eigen sterke punten. Ben je een appel? Focus je dan niet op je smalle heupen, maar op je mooie boezem. 

Pas je kleding aan aan je lichaamstype en trek zelfverzekerd de wijde wereld in! 

 

Dit is een gastblog van Curveswear.com, dé specialist op het gebied van Corrigerend Ondergoed met persoonlijke aandacht.

Mag ik je elke week inspireren met mijn Feel Fierce Female inspiratiemail?

Al veel vrouwen mag ik elke week inspireren om de fierce vrouw te worden die ze willen zijn. Wil jij dit niet mislopen? Meld je dan nu aan. Elke maandagochtend krijg je van mij een mail 🙂