3 manieren om de beste handtas voor jou te kiezen

Elke vrouw heeft minstens één handtas, de meesten van ons hebben er wel een paar en sommigen hebben een hele verzameling voor elke gelegenheid. Het is allemaal goed 🙂 Zeker als je minder handtassen hebt is het slim om op een aantal dingen te letten, zodat je de beste handtas voor jou kiest. Ik ga je 3 manieren laten zien die je kunt gebruiken bij het kiezen van je handtas. Je kunt op één van deze manieren kiezen, maar je kunt de manieren ook combineren. 

Kies een tas die bij je lengte en lichaamsbouw past

Dit zijn belangrijke aspecten die je kunt gebruiken om een optische illusie te creëeren voor je lichaam. Je kunt jezelf groter of kleiner laten lijken of iets breder of smaller op specifieke plaatsen. Het hangt van je lichaamsvorm af wat voor jou het beste werkt. En je kunt natuurlijk ook eens een ander punt kiezen dat je wilt benadrukken. 

De algemene regels voor het kiezen van een tas die bij jouw lengte en lichaamsbouw past zijn: 

  • Ben je 170 cm of langer en heb je een gewone tot zware bouw, kies dan voor een grotere handtas
  • Ben je 170 cm en slank gebouwd kies dan een handtas van gemiddelde grote
  • Ben je 160 cm of kleiner en heb je een gewonen tot zware bouw, kies dan voor een handtas van gemiddelde grote
  • Ben je 160 cm of kleiner en ben je slank gebouwd kies dan voor een kleine handtas
  • Als je tussen deze lengtes in zit kies je voor een handtas van gemiddelde grote

Hier zie je voorbeelden van handtassen in verschillende formaten.

Kies een tas die bij je lichaamsvorm past

Bij deze manier van kiezen let je vooral op de vorm van de tas, recht of rond, en waar de tas hangt. De hengsels van de tas zijn dus ook belangrijk. De plek waar de onderkant van de handtas komt daar wordt de aandacht naartoe getrokken. Als jij bijvoorbeeld bredere heupen of bovenbenen hebt (zoals bij de A en 0 lichaamsvorm) en daar geen aandacht naartoe wilt trekken dan kun je de handtas het beste zo hoog mogelijk dragen zodat je schouders breder lijken. Of je kiest er voor om de handtas in je hand te houden. 

Als je een X of 8 lichaamsvorm hebt kun je beter een crossbody tas vermijden. Deze laat je zwaarder lijken van je taille naar beneden. Beter is een tas bij je taille te dragen, maar ook weer niet te dicht bij de borst. Of je houdt je handtas gewoon vast, dan wordt de aandacht naar beneden getrokken. 

Tassen met lange hengsels en crossbody tassen geven meer balans aan je lichaam als je een V vorm hebt. De aandacht wordt naar je heupen getrokken zodat die meer in balans komen met je schouders. 

Heb je geen duidelijke taille zoals bij een H of O vorm, dan kun je beter geen tas bij je taille dragen. Hierdoor lijk je alleen maar zwaarder en korter.  Een crossbody, kleine tas onder je oksels of een tas met hengsels zodat de onderkant bij je heupen eindigd zijn beter voor je. 

Hier zie je een paar voorbeelden van welke tassen bij welke lichaamsvorm passen. Heb je geen idee welke lichaamsvorm jij hebt? Download dan nu de ‘check je basis checklist’ en dan weet je hiet precies. 

Kies een tas die past bij je haarkleur

De tijd dat je handtas bij je schoenen moet passen ligt achter ons. Kies een tas die bij jouw kleuren past zowel in contrast en in de warmte/koelte van je huid. Zeker als je maar één handtas hebt is dit een hele goede manier om een handtas te kiezen. Je draagt altijd je haar en door een handtas in dezelfde kleur (ongeveer) te kiezen zorg je ervoor dat het oog in een cirkel kijkt van je haar naar je tas en weer terug. Maar je kunt je tas bijvoorbeeld ook in de zelfde kleur als je ogen kiezen of als je lippen. Dit creëert ook het zelfde effect voor je hersenen. 

Dit zijn een paar voorbeelden van tassen die bij je haarkleur kunnen passen. 

Nu nog een paar voorbeelden van tassen als je ze met je oogkleur of lipkleur wilt matchen. 

Blijf dicht bij jezelf

Zoals je merkt zijn er verschillende manieren om een handtas uit te kiezen voor jezelf. Alle manieren zijn goed. Het is het belangrijkste dat je dicht bij jezelf blijft en kiest wat bij jou past. Een tas in een trendy kleur die je nooit draagt en misschien niet eens bij je past is geen slimme keuze. Op welke manier kies jij een handtas? Zou je, nu je dit gelezen hebt, een andere manier van kiezen gaan gebruiken? Heb je nog vragen stel ze dan gerust hieronder of stuur me een mail via info@fierceinfashion.nl 

Liefs, 

Alieke

Feel Fierce Female

Feel Fierce Female

Ontvang elke week mijn inspiratiemail zodat jij aan jezelf kunt blijven werken. Met handige tips, inspiratie en persoonlijke verhalen.