Droom, plan, doe!

Waar droom jij van? Het kan een droom voor jou persoonlijk zijn, voor je business of voor je gezin. Waarschijnlijk heb je voor elk aspect van je leven wel een droom. 

Ja daar begint het allemaal mee. Je hebt vast wel een bepaald plaatje in je hoofd van hoe jij het graag wilt. Een plaatje voor je privé leven en een plaatje voor je business.

Misschien heb je zelfs al wel eens een visionboard gemaakt om het visueel te maken wat je precies wilt. Een visionboard is net zoiets als een moodboard, je plakt hier plaatjes op van wat jij graag wilt hebben of bereiken. Het is de bedoeling dat, als je regelmatig naar je visionboard kijkt, je de acties gaat nemen die ervoor gaan zorgen dat jij die doelen ook echt gaat behalen.

Heb jij al ooit een visionboard gemaakt? Of heb jij het in je hoofd zitten wat jij wilt? Ben jij ooit wel eens verder gekomen dan het maken van een visionboard? Heb jij wel eens een echt concreet plan gemaakt om je doelen te behalen? 

Wil jij aan de slag om van je droom werkelijkheid te maken? 

Ik help je er alvast mee op weg.

–          Het begint dus allemaal met een droom. Ik zou zeggen trek iets geels aan of omring jezelf met gele dingen (het maakt niet uit wat het is) en ga aan de slag om een visionboard te maken. Dit kan echt op papier, maar je kunt ook op pinterest een verborgen bord aanmaken waar je al je dromen op pint. Geel is een kleur die zorgt voor creativiteit en ook voor duidelijkheid. Je kunt je dromen dus duidelijk voor je zien en kan ze tot een mooi eind resultaat op je visionboard verwerken.

–          Als je dit klaar hebt kies je 1 ding van je visionboard die voor jou de hoogste prioriteit heeft. Voor dit ene ding ga je een concreet plan maken. Je mag jezelf voor deze actie in het bruin hullen of laten omringen. Bruin helpt je om een praktisch plan op te stellen dat echt haalbaar is. Begin met het plannen bij het eindpunt en werk zo naar voren toe. Bepaal voor jezelf wanneer je het doel behaald wilt hebben. Nu kun jij je doel in kleine stapjes hakken van maanden of weken of wat jij handig vind en kun je elke stap gaan inplannen.

–          Ja, en dan komt het aan op doen, actie. En dit is vaak het spannendste stuk, want nu moet het dan echt gaan gebeuren. Ik ben vast niet de enigste die dit super spannend vind toch? Om echt tot actie over te gaan kan de kleur rood je helpen. Rood stimuleert je om actie te gaan nemen. Als jij dat doel wilt gaan halen, moet je toch echt wat gaan doen. Ik heb geleerd dat hoe spannender jij een actie vind om te doen, hoe meer resultaat het oplevert. Ga het gewoon doen! Wat is het ergste dat er kan gebeuren? Mijn businesscoach zegt dan: ‘Je leert ervan of je verdiend/groeit erdoor’. Gaan met die banaan dus 🙂 


Alleen of samen plannen maken? 

Ik weet zelf dat het echt niet makkelijk is om dit allemaal alleen te doen. Weet dat ik je er graag bij wil helpen. We kunnen tijdens een gratis gesprek kijken waar je tegenaan loopt en ik geef je dan direct al een tip waar je mee aan de slag kunt. Stuur me een mail om een gesprek in te plannen. 

Wil je vanuit je eigen kracht met je droom aan de slag? Boek dan een powerboost, dan gaan we er samen mee aan de slag. 

Liefs,

Alieke