Op jouw manier gelukkig, welk type ben jij?

Ga jij met plezier naar je werk? Is jouw bedrijf zo ingericht dat jij er echt gelukkig van wordt? En privé, ben je blij met de manier waarop het nu gaat? 

Om echt gelukkig te kunnen zijn in je werk en je privé situatie is het belangrijk dat het bij jou past. We zitten allemaal net weer even anders in elkaar. Dat is mooi, want dat maakt je uniek. Maar als je op een manier moet werken die niet bij je past, dan wordt je daar niet gelukkig van. 

Als jij bijvoorbeeld een gever (watertype) en inspirator (luchttype) bent, dan heb je deze aspecten nodig in je werk en leven om je gelukkig te voelen. Als jij dit mist merk je dat al gauw en ervaar je steeds meer stress. 

Welk type ben jij?

Jij bent natuurlijk nieuwsgierig welk type jij bent 🙂 Er zijn 4 verschillende types; vuur, water, lucht en aarde. Welk type ben jij? 

  • Vuur: jij kunt anderen in vuur en vlam zetten. Uitdagende doelen stellen en bereiken, winnen, de leiding nemen, voor de troepen uit lopen en resultaat boeken, dat is wat vuur het liefste doet. 
  • Water: jij kunt weerspiegelen en de wereld door de ogen van de ander bekijken. Je oordeelt of veroordeelt niet, maar verplaatst je in de ander en anticipeert op wat iemand nodig heeft. Je betrekt mensen bij de groep en houdt er niet van als mensen buitengesloten worden. 
  • Aarde: jij houdt van een grondige aanpak, van orde en regelmaat. Je bent een meester in plannen en houdt je aan afspraken. Je bent praktisch, taak- en resultaatgericht, houdt van herldere verantwoordelijkheden en controle. 
  • Lucht: jij bent gefascineerd door de toekomst en wat daarin allemaal mogelijk is. Het creatief en abstract met elkaar verbinden van mensen, concepten, logica en theorievorming is iets wat jij graag doet. Je kunt goed samenwerken en blijft objectief in moeilijke situaties. Je bent actief en neemt graag initiatief en je houdt van feestjes en gezelligheid. 

Jouw verlangens helder

Ik kan je alvast verklappen dat je nooit maar 1 type bent. Je scoort altijd op minstens 2 types goed. Naast deze elementtypes speelt er nog iets mee dat belangrijk is voor jouw geluk, namelijk jouw verlangens. Naast dat we allemaal weer anders scoren op de elementen, hebben we ook allemaal andere verlangens in ons leven. 

Om jouw verlangen(s) helder te krijgen kun je soms wel wat hulp gebruiken. Wat fijn dat ik daar aan gedacht heb 😀 Ik heb een werkboek voor je gemaakt waarin je snel en simpel ontdekt wat jou verlangen is en je kunt er ook direct mee aan de slag. Helemaal gratis ook nog, fijn hé! 

Blijf nou niet door modderen en denken dat het vanzelf allemaal wel opgelost wordt, dat is gewoon niet zo. Neem zelf de touwtjes in handen en zorg ervoor dat jij op jouw manier gelukkig wordt. 

Liefs,

Alieke