5 tips om snel en makkelijk elke dag een stijlvolle outfit te dragen

Sta jij vaker dan je lief is voor je kast en weet je gewoon niet wat je nu weer zult dragen? Heb je geen inspiratie om nieuwe outfits te maken als je ‘s morgens snel wat aan moet doen om op tijd de deur uit te zijn? Je trekt dan maar een soort van standaard outfit aan en doet het daar maar mee. Vandaag deel ik 5 tips met je die het zo veel makkelijker voor je gaan maken om elke dag een leuke outfit te dragen. 

1. Maak het jezelf makkelijk

Ik weet niet hoe jouw kledingkast er uit ziet, maar er hangen ongetwijfeld kledingstukken in waar je niet blij van wordt of die je niet (meer) passen of die geweldig op de paspop stonden, maar als jij ze aan doet is het een heel ander verhaal. Maak het voor jezelf een stuk makkelijker door als eerste je kledingkast eens op te ruimen. Hierdoor blijft alleen de kleding over die je echt mooi vind en die (bij je) past. In deze blog geef ik je meer tips over hoe je dit aan kunt pakken. 

2. Maak een logische indeling van je kledingkast

Nu je kledingkast helemaal is opgeruimd is het tijd om alles op een voor jou logische plek te leggen. Dit verschilt echt per persoon. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan alles op kleur of alle soorten kledingstukken bij elkaar (bijv. t-shirts, broeken, jasjes, e.d.) Je kunt ook de kleding per categorie bij elkaar hangen of leggen. Daarmee bedoel ik de kleding voor je werk bij elkaar, de kleding voor je vrije tijd bij elkaar, e.d. en dan kun je per categorie weer een verdeling maken hoe jij het fijn vind. Draag je dezelfde kleding naar je werk en in je vrije tijd, dan heeft deze tussen stap niet zoveel zin natuurlijk. Bedenk voor jezelf welke manier jij fijn vind en deel je kast op die manier in. 

En hoe zit het met je accessoires? Zitten die ergens helemaal in de knoop in een doosje? Als je vaker een ketting wilt dragen werkt het heel goed om ze zichtbaar neer te hangen of leggen. Als je erg veel kettingen e.d. hebt kun je steeds wisselen wat je laat zien en wat niet. Hierdoor ben je veel eerder geneigd om iets te dragen. 

3. Stel je outfits samen

Neem eens een paar uur de tijd om mooie outfits samen te stellen. Echt compleet met accessoires erbij. Van elke outfit maak je een foto. Op je telefoon maak je een apart mapje waar deze foto’s in gaan. Dit scheelt je zoveel denkwerk om een stijlvolle outfit te maken elke dag.

4. Plan het in

Doordat je nu al die foto’s hebt kun je de avond van te voren beslissen wat je aan wilt doen en dit kun je eventueel ook al klaar gaan leggen. Als je er heel veel zin in hebt kun je al voor een hele week je outfits inplannen zodat het nog makkelijker wordt. Ik heb een gratis weekplanner voor je gemaakt die je hiervoor kunt gebruiken. Door dit te doen kun je toch met weinig tijd in de morgen altijd met een stijlvolle outfit de deur uit gaan. Hou natuurlijk bij het inplannen ook rekening met het weer. 

5. Maak gebruik van kledingcodes

Wat precies een kledingcode is vind je in deze blog. Door het ontdekken wat jouw kledingcodes zijn kun je nog makkelijker stijlvolle outfits samenstellen, maar weet je ook beter waar je naar op zoek moet als je gaat winkelen. Je weet wat je hebben wilt en doet hierdoor dus veel minder snel miskopen. 

Door deze 5 tips toe te passen wordt het super makkelijk om elke dag weer een stijlvolle outfit te kunnen dragen. Ook al pas je maar 1 van deze tips toe, zelfs dan wordt het al makkelijker. 

Met welke tip ga jij beginnen? 

Liefs,

Alieke