Jezelf ontwikkelen – waar wil jij meer van in je leven

Je bent altijd maar bezig, je bent druk met je werk en je zorgt voor je gezin of anderen om je heen. Je zorgt dat het voor iedereen goed geregeld is en dat alles lekker loopt. Maar je voelt wel van binnen, wanneer ben ik nou aan de beurt? Wanneer maak je tijd voor jezelf? Tijd om jezelf te ontwikkelen? Tijd om te bereiken wat jij graag wilt in je leven? Ik denk dat je wel herkent dat je voor jezelf de minste tijd hebt. Je bent gewoon zo druk met al die andere dingen. Vandaag wil ik met je delen waarom het zo belangrijk is om ook tijd voor jezelf te maken. 

Burnout, liever niet

Als je maar door blijft gaan zonder rust te nemen en even tijd voor jezelf pakt dan ligt er altijd een burnout op de loer. Je denkt dat zoiets jou niet overkomt. Je hebt niks in de gaten (nou ja, wel al maanden vage klachten) en ineens kun je niks meer. Ik spreek uit ervaring, dit wil je niet. Pak daarom je rust en werk aan jezelf. Dit maakt je sterker en hierdoor houd je het wel vol. Ok, hoor ik je denken, maar waar begin ik dan? 

Stap voor stap

Begin gewoon stapje voor stapje vooruit te gaan. Bedenk eerst eens voor jezelf wat je wil. Waar wil jij meer van in je leven? Wil je meer vrijheid, rust, energie of plezier? Wil je meer kunnen genieten van je leven? 

Als je hebt besloten wat je wil is het tijd om te kijken hoe je dit dan kunt bereiken. Wat is er nodig om dat te bereiken? Welke stappen moet je dan nemen? 

Waar wil je meer van in je leven

Vind je het nou super lastig om te bepalen wat je eigenlijk wilt? Laten we dan samen een gratis boostsessie doen. Even een half uurtje waarin jij te weten komt wat jij precies wilt en een kleurenscan om te zien waar je nu staat. Het is soms gewoon best lastig om alles zelf uit te vogelen. Neem gewoon die eerste stap! 

Weet je al wel wat je wil? Dan kun je een stappenplan gaan maken. Ook dit is niet altijd even makkelijk. Weet je niet zo goed wat je vervolg stappen kunnen zijn om meer van wat jij wilt in je leven te krijgen? Kom dan naar de workshop ‘ik wil meer … in mijn leven’, dan gaan we met een klein groepje vakvrouwen aan de slag om hier concrete stappen voor op papier te zetten. Je krijgt heel veel waardevolle tips en het is gelijk een fijn netwerkmoment. Een no-brainer toch? 

Het is nu kerstvakantie, dus een prima tijd om bij al deze dingen stil te staan zou ik zeggen. Neem gewoon dat half uurtje per dag om hier mee bezig te zijn, gun jezelf dat. 

Liefs,

Alieke