Maak in 3 stappen je dromen waar met kleur

Jij hebt een droom, misschien wel meerdere. Dit kan een wat kleinere droom zijn zoals ‘ik wil beter voor mijzelf opkomen en doen wat ik wil’ of misschien een hele grote droom zoals ‘ik wil een tastbaar verschil voor de wereld gaan maken’. Wil jij deze dromen waarmaken? Of blijf je liever zitten waar je zit en hou je het liever bij hoe het nu gaat? Je mag zelf kiezen natuurlijk 🙂 

Ik ga ervan uit dat jij graag je dromen waar wilt gaan maken. Maar om dit te kunnen doen is er iets nodig, bewustwording. Je moet je heel goed bewustworden van wat jij wilt en hoe jij dat wilt. Dit is de allereerste stap die je doet. Nu neem ik je mee in de eerste 3 stappen van het powerwiel waar ik mee werk als PPP expert. 

1. Power of purpose

  • Vraag jezelf af, waarom wil je dit? Waarom wil je dit aan jezelf veranderen of waarom wil je een verschil maken voor de wereld? Blijf even doorvragen aan jezelf -> waarom vind je dit zo belangrijk? 
  • Hoe ziet jouw leven eruit als jij je droom helemaal hebt waargemaakt? Omschrijf dit zo levendig mogelijk. 
  • Wat is het allereerste concrete resultaat dat je wilt bereiken? 

Met deze vragen ga je verder nadat je heel helder voor jezelf hebt bepaald wat je droom is. Als je dit goed op een rijtje hebt kun je verder gaan met de volgende stap.

2. Power of life

Tijdens deze fase vraag jij jezelf de volgende dingen:

  • Wat gaat dit resultaat betekenen voor jou en jouw leven?
  • Wat is er dan anders als nu?
  • Hoe draagt dit bij aan een waardevol leven?

Door deze vragen te beantwoorden krijg je voor jezelf helder wat het je gaat opleveren. Dit geeft je de motivatie om ervoor te gaan. 

3. Power of focus

Nu je helder hebt wat je wilt en wat dit je gaat opleveren, is het tijd voor focus. Beantwoord hiervoor de volgende vragen:

  • Hoe ga je meten dat je dit resultaat behaald of vooruitgang boekt?
  • Welke kleur(en) kun jij inzetten om jouw droom te gaan bereiken?

Dit zijn de 3 stappen die je kunt nemen om je dromen waar te maken. Vind je het lastig om dit helemaal zelf uit te vogelen? Ik help je graag opweg tijdens een gratis boostsessie. Ik laat je weten welke kleur(en) jij in kunt zetten om je doel te behalen en help je bij de vragen waar je niet goed zelf uit komt. Neem even contact met mij op om een afspraak te maken. Ik heb op de dinsdag en donderdag hiervoor plekken gereserveerd. 

Wat is de droom die jij waar wilt maken?

Liefs,

Alieke