Dankbaarheid; leef in het nu

Loop jij regelmatig rond als een kip zonder kop. Je regelt alles voor iedereen en bent daar super druk mee. Je voelt je gestrest en bent niet blij met hoe het nu is. Heb je misschien het gevoel dat je steeds heen en weer getrokken wordt tussen je werk en je gezin? Als je aan het werk bent wil je bij je gezin zijn en als je bij je gezin bent wordt je chagerijnig omdat je aan het werk wilt.

Voor mij allemaal heel herkenbaar en voor jou?

Dankbaar zijn 

Ik neem aan dat je deze situatie niet ideaal vind en dat je hier wat aan wilt doen. Een hele fijne stap om mee te beginnen is dankbaar zijn. Als jij heel bewust dankbaar bent voor alles wat je hebt krijg je een heel ander gevoel. Je voelt je na een tijdje minder gestrest en blijer met het leven.

Ga ook bewust opzoek naar waar je dankbaar voor kunt zijn van de dingen waar je nu nog van baalt.  Een persoonlijk voorbeeld is mijn 2e baan. Ik baalde heel lang van deze baan omdat ik het liefst al mijn werktijd wil vullen met mijn bedrijf. Maar nu ik er met dankbaarheid naar kijk zie ik dat ik door deze baan de vrijheid heb om mijn eigen bedrijf op te kunnen zetten. Zonder deze baan was het niet eens mogelijk! Nu kijk ik er dus met dankbaarheid naar en vind ik het helemaal niet meer vervelend om hier mee bezig te zijn. 

Het dankbaar zijn heeft mijn leven echt veranderd. Ik voel me veel relaxter en blijer. 

Leef in het nu

Een ander iets dat voor mij veel verschil heeft gemaakt is, leven in het nu. Genieten van het moment. Dit heeft mij heel erg geholpen om niet meer die struggel te voelen tussen werk en gezin. Ik geniet nu van mijn werk als ik aan het werk ben en ook geniet ik als ik thuis met mijn gezin ben. 

Ik heb nog wel af en toe in het weekend dat ik heel graag nog iets van mijn werk af wil maken of iets wil uitdenken. Dan neem ik even een uurtje de tijd hiervoor, terwijl mijn man dan met de kinderen is. Dan ben ik weer blij en is uiteindelijk iedereen blij 🙂 

Hoe zit jij in elkaar?

Deze tips kun je direct al gaan toepassen en ik hoop dat jij er net zoveel baat bij hebt als ik zelf. Ik vind het ook fijn om te kijken naar hoe je zelf in elkaar zit, want daar ligt vaak de sleutel naar een leven waar je blij van wordt. 

Als (bijna) PPP expert gebruik ik daar de elementen voor, vuur, water, aarde en lucht. Je zal altijd iets van 2 of meer elementen in je hebben, maar het element waar je het hoogst op scoort is wel bepalend voor hoe jij de dingen doet. 

In mijn geval is dat water. Een aantal woorden die bij water passen zijn; schenken, meelevend, flexibel, verzorgend, doorzichtig en stroming. Watertypes zijn bruggenbouwers en houden van samenwerken en harmonie. Verbinding en verbondenheid zijn erg belangrijk. Je wilt dus graag zorgen voor iedereen om je heen en alles zo harmonieus mogelijk laten verlopen. 

Wat je kunt doen om de situatie waar je nu in zit te doorbreken is wat meer vuur toevoegen. Je kunt je eigen vuur meer laten branden door zelf te bepalen hoe je de dingen wilt doen, door doelen te stellen en keuzes te maken. Als je meer vuur toevoegt wordt je minder gevoelig voor wat anderen van jou vinden en blijf je makkelijker je eigen spoor en prioriteiten  volgen en houd je beter je energie vast. 

Welk type ben jij?

Dus door te weten welk type jij bent kun je direct dingen in je leven gaan aanpakken waardoor jij minder stress ervaart en blijer met je leven bent. 

Welk type ben jij?

  • vuur; bepalen, energie, initiatiefrijk, wilskracht, moedig, direct, oprecht en veranderingsgericht
  • water; schenken, stroming, leven, flexibel, beweging, doorzichtig, vredelievend, meelevend en verzorgend
  • aarde; houdt vast en geeft houvast, grondig, stevig, geeft zekerheid, praktisch, concreet, stabiel, diep en onveranderlijk
  • lucht; inspireert, ruimte, vrijheid, overzicht, gedachten, dromen, zonnig, verbinding, objectief en beweeglijk

Wil jij voor jezelf precies weten welk type jij het meest bent? Zodat jij de stappen kunt nemen naar een gelukkig leven. Doe dan de powertypetest. Ik help je hier heel graag verder mee. 

Wil jij eerst even kijken hoe het is om aan de hand van kleur met je leven aan de slag te gaan? Doe dan mee met de challenge ‘Maak je verlangen waar’ van 11 t/m 15 november. We gaan op een kleurrijke manier met jouw verlangen aan de slag, zodat jij je verlangen waar kunt gaan maken. 

Welk type denk jij dat je vooral bent?

Liefs,

Alieke