De 6 super simpele manieren om te ontdekken of je wel of geen ketting moet dragen

Soms weet je niet goed of je bij een outfit een ketting nodig hebt of niet. Dan sta je daar maar te dubben en je hebt al zo weinig tijd. Ik laat je 6 super simpele manieren zien zodat je direct weet of je wel of geen ketting nodig hebt. 

Je top heeft een dichte allover print

Als je een top draagt die een print heeft die echt aanwezig is, dan heb je geen ketting nodig. De print trekt al genoeg aandacht van zichzelf en heeft niet nog wat extra’s nodig. 

Je draagt een hoge of bijzondere halslijn

Vaak als je een top met een hoge of bijzondere halslijn draagt vallen kettingen niet mooi. Bijvoorbeeld bij een wat wijdere kol, of een waterval halslijn. Bij een strak aansluitende kol zou wel een ketting kunnen. 

De halslijn heeft zelf al een bijzonder detail

Als je een top draagt die van zichzelf al een opvallende halslijn heeft dan is een ketting overbodig. De ketting zal niet mooi vallen en ook de top komt dan niet meer tot zijn recht. De top heeft al een bijzonder detail waardoor het oog daar naartoe getrokken wordt. 

De top heeft niks bijzonders

Als je top geen bijzondere details heeft en ook geen print dan kun je ervoor kiezen om een statement ketting te dragen. De ketting zorgt er voor dat de blik naar dat punt getrokken wordt. Let dus ook op het punt waar de ketting zit. 

Je wilt afleiden van een hoge halslijn

Als je een top met een hoge halslijn draagt lijken je borsten groter. Heel fijn als dit jouw bedoeling is, maar wat doe je als je dit niet wilt? Draag dan een ketting die de aandacht opeist zodat die hoge halslijn niet meer zo opvalt. 

De vorm van de halslijn veranderen

Heb je een top die een halslijn heeft die je niet zo mooi of fijn vind? Dit kun je verandere door een ketting te dragen die dit camoufleert. 

Ik hoop dat je weer geïnspireerd bent door deze blog. Heb jij al een (aantal) statement kettingen of alleen kleinere kettingen?  

Liefs,

Alieke

PS: Wil jij graag weten wat bij jou past qua kleding? Download dan nu de gratis ‘check je basis checklist’