5 keer meer positiviteit in je leven

Mis jij positiviteit in je leven? Merk je dat je niet echt kunt genieten op dit moment? Dat je toch vaak meer het negatieve ziet dan het positieve? Ik ga je laten zien hoe je 5 keer meer positiviteit in je leven kunt krijgen. 

1. Bekijk het van een andere kant

Er is vaak één ding (soms zelf meerdere) waardoor jij je nu minder gelukkig en positief voelt. Door op een andere manier naar dit ding of deze situatie te kijken wordt de negativiteit doorbroken. Ik heb bijvoorbeeld een behoorlijke tijd gebaald van mijn 2e baan. Nu kan ik er op een positieve manier naar kijken omdat ik nu zie dat deze baan mij de financiële vrijheid oplevert die ik nodig heb om mijn eigen bedrijf relaxed te kunnen runnen. Ik wil niet elke maand stress hebben of ik wel genoeg verdiend heb om boodschappen te kunnen doen. Nu ik dus op een positieve manier naar mijn 2e baan kijk, doe ik het werk ook met meer plezier en ben ik er niet meer gefrustreerd over. Heel belangrijk dus om jouw situatie ook eens van een andere kant te bekijken. 

2. Maak het bijzonder

Door jouw alledaagse leven bijzonder te maken krijg je een soort van vakantie gevoel. Dit kan om hele kleine dingen gaan. Ik hoorde een poosje geleden van Annic ten Duis dat zij nu elke ochtend beneden komt en dan staat er muziek op die je ook vaak in hotellobby’s hoort. Dit geeft gelijk een heel ander gevoel als je de dag begint. Je kunt ook je ontbijt eens op een ander plekje eten of een heel ander ontbijtje maken. Je kunt zomaar tussendoor eens een afspraak maken om je nagels te laten doen of even ergens gaan zitten om koffie te drinken. Of je neemt even tijd om een wandeling te maken. Dingen gewoon zomaar doen, geeft een heerlijk vrij gevoel waardoor je een stoot positiviteit krijgt. 

3. Geniet bewust

Door bewust te genieten van alle positieve dingen om je heen sta je veel positiever in het leven. Door echt te genieten van je kinderen en tijd voor ze te nemen krijg je allemaal een positief gevoel. Door ook echt van je werk te genieten en je niet schuldig te voelen krijg je ook daar een positief gevoel van en ervaar je ook gelijk een betere balans in je leven. Door ook bewust van alle kleine dingen te genieten, een lekker kopje thee of even een boek of een tijdschrift lezen, stijgt je positieve gevoel over je leven direct. 

4. Wees bewust dankbaar

Je hebt het vast al wel vaker gehoord, schrijf elke dag 3-5 dingen op waar je dankbaar voor bent. Dit lijkt zoiets kleins en onbeduidends, maar het heeft een heel positief effect op je. Door het op te schrijven wordt het concreter dan dat je het alleen maar denkt. Op deze manier ben je heel bewust bezig met dankbaar zijn voor je leven. Je traint jezelf ook min of meer om steeds beter de positieve kant van dingen in te zien, waardoor jij je gelukkiger voelt. 

5. Neem tijd voor jezelf om weer op te laden

Om je positief te kunnen voelen is het belangrijk dat je uitgerust bent en genoeg energie hebt. Als jij heel moe bent en je ernergie laag is, ben je meestal verre van positief en ‘ontplof’ je eerder (ik spreek uit eigen ervaring). Het is dus belangrijk om te zorgen dat je genoeg slaap krijgt en ook genoeg tijd voor jezelf zodat je goed in je vel zit. Als jij goed voor jezelf zorgt heeft iedereen om je heen er baat bij 🙂 Jij bent dan veel gezelliger en kan veel meer hebben (vooral van je kinderen). Het is per persoon anders hoeveel tijd voor jezelf er nodig is. Vergelijk jezelf daarom niet met anderen omdat je er alleen maar gefrustreerd door wordt. 

Ga lekker aan de slag met deze 5 tips en je zult zeker meer positief in het leven staan. Met welke tip ga jij direct beginnen? 

Liefs,

Alieke