5 jaar Fierce in Fashion – ondernemen met ups en downs

In januari 2015 ben ik begonnen met mijn bedrijf Fierce in Fashion. Eindelijk ging ik mijn droom achterna. Toen ik 17 was wist ik al dat ik imageconsultant wilde worden, toen was ik nog bezig met mijn studie bedrijfsadministratie. 12 jaar later, mede dankzij de burn-out die ik heb gehad, is deze droom werkelijkheid geworden. Mijn zoontje was 1 jaar oud toen ik eindelijk besloot om de opleiding tot imageconsultant te gaan volgen. En toen kon ik echt gaan beginnen. 

Naïef begin

Ik had er zin in joh om te beginnen! Ik had al een website gemaakt en was al begonnen met bloggen. In januari begon ik dan officieel met mijn bedrijf. Maar viel dat even tegen. Ik kwam er achter dat er niet zomaar vanzelf klanten bij je op de stoep staan. Dit was het eerste grote obstakel die ik tegen kwam. Ik moest gaan uitzoeken hoe ik dit kon veranderen en kwam in de wereld van online marketing terecht. En toen kwam het tweede ‘obstakel’

Zwanger als onderneemster

In mei kwam ik er achter dat ik weer zwanger was, ik was toen net een paar maanden begonnen. Je hebt als onderneemster de vrijheid om te werken wanneer het jou uitkomt. Maar als je erg moe bent van de zwangerschap en ook nog een kleintje hebt rondlopen is de verleiding wel erg groot om bij te slapen als je kind bij de gastouder is toch? Met andere woorden, het tweede obstakel was daar. Ik ben wel blijven leren over ondernemen, want ik ontdekte dat ik hier nog heeeeeel veel over te weten kon komen. 

Nieuwe stappen zetten

Toen ik weer begon met werken, nadat mijn 2e zoontje geboren was, was het tijd om nieuwe stappen te zetten. Ik wilde een completer advies geven aan mijn klanten, dus de losse adviezen gingen de deur uit en daarbij wilde ik ze ook kunnen voorzien van een mooie make-up. Ik had nogal wat wensen waar die make-up dat wel aan moest voldoen, maar na een zoektocht had ik een prachtig merk gevonden, ZAO. Het is natuurlijk, vegan, dierproefvrij en duurzaam. Joehoe, precies wat ik zocht 🙂 

Ook wilde ik verder aan mijn onderneming werken, want ik kon er bij lange na nog niet van leven. Ik heb een aantal trainingen en coachsessies gevolgd en heb nog veel meer kennis op gedaan. Stukje bij beetje groeide mijn bedrijf. In oktober 2018 was ik weer zwanger, deze keer heb ik een poging gedaan om zo lang mogelijk actief te blijven in mijn bedrijf, maar af en toe heb je gewoon tijd nodig om een beetje bij te tanken. En dat mag. Als onderneemster heb je daar ook de ruimte voor, en die heb ik genomen als het nodig was. 

Een nieuwe richting

En nu, nadat mijn 3e zoontje geboren is, is het tijd voor een nieuwe richting. Het imago stuk gaat iets meer naar de achtergrond. Ik begon namelijk steeds meer de verbinding met de binnenkant te missen. Al mijn adviezen waren gebaseerd op de buitenkant en dat had mooie resultaten trouwens. Maar de relatie met de binnenkant zocht ik steeds meer. Nu ben ik officieel PP-Professional, wat staat voor Personal Power. Ik mag het PP systeem gebruiken om de binnenkant zichtbaar te kunnen maken, hiermee aan het werk te gaan om het uiteindelijk weer naar de buitenkant te kunnen vertalen. I love it! Nu voelt het als compleet. Het heeft dus 5 jaar geduurd, maar nu is het daar en is het tijd om het op deze manier te doen. 

Ondernemersreis

Je hoort en ziet vaak alleen de ups van anderen, maar iedereen heeft ook haar downs. De eerste 5 jaar van mijn onderneming heb ik dat ook zeker gehad en ik denk dat het de komende 5 jaar niet anders zal zijn. Ik heb vooral geleerd dat je je hart moet volgen en alles komt op z’n tijd. Neem de tijd om te groeien en te ontwikkelen. Kijk maar eens terug naar je eigen ondernemersreis, je groeit er ontzettend door.

Wat heb jij al mogen leren in jouw ondernemersreis? 

Liefs,

Alieke

PS: wil jij wel eens kennis maken met hoe ik nu werk? Ik heb een gratis werkboek voor je gemaakt om te ontdekken wat jou echt gelukkig maakt. Uit onderzoek blijkt dat er 10 verlangens zijn die steeds terug komen waardoor mensen zich gelukkiger voelen. Je kunt simpelweg 1 van de 10 opties kiezen en daarmee aan de slag gaan. Het is echt de moeite waard om je leven nog leuker te laten zijn.