Hoe weet je of je mee moet doen met een trend of niet

Elk seizoen zijn er weer nieuwe trends. De winkels hangen dan weer vol met kleding die in zekere zin allemaal op elkaar lijken. De ene trend vind je leuk, maar zou het bij je passen? De andere trend is helemaal niks voor jou, maar is dat ook echt zo? Op de paspop ziet alles er zo goed uit, maar als je het zelf aan doet….. 

Waar moet je op letten bij trends

Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden om te weten of een trend iets voor jou is of niet. 

  • jouw basisvorm
  • jouw lichaamsvorm
  • jouw kleurtype
  • jouw persoonlijkheid

Als je deze 4 dingen meeneemt in je beslissing om iets wel of niet te kopen dan zit je altijd goed. 

Hoe weet je jouw basisvorm?

Ik zal je eerst uitleggen wat je basisvorm is. Je moet jezelf eigenlijk zien als een kledinghanger. Je schouders en ook je kaaklijn bepalen wat jouw basisvorm is. Jouw basisvorm bepaald voor een deel of de kleding je goed staat of niet. Ik heb een hele handige gratis checklist gemaakt waarmee je kunt ontdekken wat jouw basisvorm is en wat het beste bij je past. 

Je lichaamsvorm bepaalt veel

Naast je basisvorm bepaald je lichaamsvorm heel erg of kleding je wel of niet goed staat. Heb je een rechte of ronde lichaamsvorm? En waar zit jouw breedste punt? 

Als je een rechte lichaamsvorm hebt staat kleding die recht gesneden en van wat steviger stof is je het best. Heb je een ronde lichaamsvorm dan staan ronde lijnen en vloeiende stoffen het best. Als je de checklist aanvraagt krijg je ook een documentje van mij waarin je precies je lichaamsvorm kunt bepalen. Dit gaat je heel erg helpen bij het vinden van kleding die goed bij je past. 

Trends en kleur

Trends hebben te maken met vorm, dat hebben we nu getackeld, maar ook met kleur. De kleur moet natuurlijk wel bij je passen anders kun je de trend beter voorbij laten gaan. Ik zie er bijvoorbeeld heel bleek uit in pastels. Die laat ik dus links liggen omdat ik anders steeds de vraag krijg of ik me wel goed voel. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Het is dus ook belangrijk om te weten welk kleurtype je bent. Ik onderscheid 6 types en soms ben je er meerdere, maar er is er altijd 1 het belangrijkst. Ik werk met de types:

  • licht, je hebt lichte huid, haar en ogen. Lichte kleuren staan je het best. 
  • donker, je hebt donkere haren en ogen. Donkere kleuren staan je het beste
  • helder, je hebt een groot contrast tussen je haar en huid. Fellere kleuren staan je goed.
  • gedempt, het contrast tussen je haar en huid is niet zo groot. De wat meer vergrijsdere tinten staan je goed. 
  • warm, je hebt een warme ondertoon in je huid en haar. Warme kleuren staan je goed
  • koel, je hebt een koele ondertoon in je huid en haar. Koele kleuren staan je mooi

Bekijk welk type of welke types jij bent en zo weet je beter welke kleuren bij je passen. 

Persoonlijkheid laten zien

Trends kun je gebruiken om je persoonlijkheid te laten zien. Hoe meer uitgesproken je persoonlijkheid is hoe uitbundiger en kleurrijker de trends mogen zijn die je draagt. Om je persoonlijkheid wat meer in kaart te brengen, en dus ook te weten wat bij je past, bied ik een gratis kleurenscan aan. 

Als je al deze info bij elkaar doet, weet je precies of je mee moet doen met een trend of niet. 

Liefs,

Alieke