Wordt de vrouw die je altijd al wilde zijn

Hoe ben jij in jouw gedachten? Als ik naar mezelf kijk ben ik in mijn gedachten die fierce onderneemster die er voor gaat. Die durft en lef heeft, die kansen pakt en zichzelf echt laat zien. Die de dingen op haar eigen manier doet en zich niks aantrekt van wat anderen ervan vinden. Die elke dag weer met goed zittende haren en een mooie outfit aan gaat knallen.

Gedachten vs realiteit

Zo loop ik er in mijn gedachten bij, maar in het echte leven ziet het er toch iets anders uit. Ik heb nog regelmatig het gevoel van ‘wie ben ik, dat ik andere vrouwen kan helpen’ of ‘ik ben nog lang niet zo goed als die ander’. Ik zie soms wel een kans voorbij komen, maar heb nog niet altijd het lef om die te pakken. Op mijn eigen manier dingen doen dat zit er al van jongs af aan in bij mij, maar het schijt hebben aan wat een ander ervan vind helaas niet. Ik moet zeggen dat dit met de jaren wel beter wordt gelukkig. En elke dag die goede coupe en fierce outfit, tja als moeder van 3 jonge kinderen doe ik mijn best, maar hier heb ik echt nog wel een stap in te zetten.
Er zijn wel vlagen van die fierce vrouw uit mijn gedachten, maar het is lang nog niet altijd zoals ik het voor me zie.

Stappenplan naar de fierce vrouw die je wilt zijn

En hoe zit dat bij jou? Laat mij laten weten hoe jij jezelf ziet in jouw gedachten, dat is een extra motivatie om hierin stappen te gaan nemen. En dan niet op elk terrein tegelijk, maar stap voor stap hé. Jij wilt vaak veel te snel en te veel tegelijk, maar dat werkt gewoon niet. 

Ik geef je een klein stappenplan van hoe je uit je hoofd in het echte leven de vrouw dunt worden die je altijd al wilde zijn:

  • De eerste stap die nodig is om de vrouw te worden die je wilt zijn is je bewust te worden van wat dat is. Hoe wil jij zijn? Hoe zie jij er in jouw gedachte uit? Wat doe je dan? Of juist niet? Schrijf dit eens voor jezelf op.
  • Vergelijk dan die situatie met hoe het in het echte leven is voor jou. Op welke vlakken klopt het al en waar nog niet? 
  • Wees trots op waar het al wel klopt. 
  • Kies nu 1 punt van de lijst met punten die nog niet kloppen en ga daar als eerste mee aan de slag. 

Vind jij het erg moeilijk om dit te bepalen? Tijdens een gratis kleurenscan help ik je graag op weg.  

Liefs,

Alieke