Wat bepaald jouw identiteit? 

We hebben allemaal een identiteit, maar ik denk dat onze identiteit op de verkeerde dingen gebaseerd wordt. Wie jij echt bent van binnen, verdwijnt steeds meer naar de achtergrond en alles draait om de uiterlijke dingen.

Je identiteit wordt vooral bepaald door: 

 • je werk (wat doe je?)
 • je opleiding (welke diploma’s heb je?)
 • met wie je bent en wat hij of zij doet
 • je social media (hoeveel volgers heb je?) 
 • pas jij in wat nu als normaal wordt ervaren? 

  Je waarde wordt door al deze dingen bepaalt. Iedereen heeft een mening over je. En je moet er maar in mee gaan. Toch? (PS: kijk jij deze blog liever als video? Dat kan hier)

  Een nog grotere lijst

  Zeker als vrouw en moeder wordt er veel van je verwacht. Je moet bijvoorbeeld: 

  • een bikini-ready body hebben (wat is dat?)
  • je moet een goede moeder zijn
  • je moet een goede baan of eigen bedrijf hebben
  • je moet sporten
  • je moet een mooi huis hebben dat vooral pinterst worthy is ingericht
  • je huis moet er altijd netjes en schoon uitzien
  • je moet er altijd verzorgd uitzien
  • je moet een goede vrouw zijn
  • date nights mogen niet ontbreken
  • je moet tijd maken voor je vriendinnen
  • en natuurlijk tijd voor jezelf

  En misschien heb jij nog wel een paar punten die erbij kunnen. Het is een hele waslijst waar jij aan ‘moet’ voldoen, maar dit is niet te doen. En het volgende dat dan gebeurt is dat jij je minder waard voelt omdat het je niet lukt om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Je voelt je niet goed genoeg. 

  En het vreemde is dat we elkaar deze dingen opleggen. Iedereen blijft er naar streven, maar het lukt niemand om dit voor elkaar te krijgen. Iedereen kampt met gevoelens van niet goed genoeg zijn, maar toch blijven we proberen om maar aan de ‘eisen’ te voldoen. Snap jij het nog?! 

  Wat kies jij?

  Het is aan jou of je hieraan mee blijft doen of niet. Ik heb alles wat voor mij niet belangrijk is los gelaten. En dat voelt heerlijk! Als jij de keuze maakt dat je hier niet meer aan mee wilt doen, dan is het belangrijk om te gaan ontdekken wat voor jou dan wél belangrijk is. Maak hier gewoon eens een lijstje van. Alles wat niet op je lijst staat, is dus niet belangrijk voor jou en kun je los laten. Dit is wel een proces, vergeet dat niet. Je bent niet in één keer van alle gevoelens van niet goed genoeg zijn af. Dit is een ontwikkelingsreis waar je aan begint. 

  Jij mag nu los gekoppeld gaan worden van wat anderen van je vinden. Wat een ander vind betekent niks voor jou, daar hoef je niet je waardering uit te halen. Jij mag jouw keuzes maken voor wat jij belangrijk vindt in het leven en jij mag de manier kiezen waarop je leeft. Jij bent goed genoeg zoals je bent. 

  De uitdaging

  Door mijn video en door deze blog wil ik je uitdagen om echt eens na te denken over mijn vraag: ‘wat bepaalt jouw identiteit?’

  Laat jij jouw waarde nog vooral bepalen door de dingen van de lijstjes die ik hierboven met je deelde? Of baseer jij jouw identiteit op wie jij bent van binnen? Op wat jij belangrijk vind en hoe jij de dingen doet. 

  Wat jouw keuze ook is, het is goed. Mijn doel is om je er bewust van te maken dat je een keuze hebt. 

  Als jij er van baalt, en dit wilt veranderen, dan kan dat. Misschien ontdek je wel dat je eigenlijk niet eens meer precies weet wie jij nou echt bent. Dat is niet zo gek, want door dingen na te streven die niet van jou zijn, raak je jezelf kwijt. Maar om jezelf weer terug te vinden kan een hele uitdaging zijn. Ik kan je hier mee op weg helpen via mijn masterclass ‘Krachtig jezelf zijn’.  

  Ik ga je laten zien wat jouw grootste kracht is en deze mag je gaan omarmen, inzetten en ook laten zien. En ook kijken we naar het gebied dat voor jou op dit moment het belangrijkste is in je leven en mag je hier een grote plek aan gaan geven. Dit is de eerste stap om jezelf weer te vinden, om je zelfvertrouwen op te gaan bouwen en om het leven te gaan leven zoals dat jij wilt.

  Mijn doel is om een fierce vrouw van je te maken die vol zelfvertrouwen in het leven staat, die weet wat ze wil en zichzelf durft te laten zien. 

  Ik hoop dat je nieuwe inzichten op hebt gedaan en een keuze voor jezelf hebt gemaakt. 

  Liefs,

  Alieke

  Feel Fierce Female

  Feel Fierce Female

  Ontvang elke week mijn inspiratiemail zodat jij aan jezelf kunt blijven werken. Met handige tips, inspiratie en persoonlijke verhalen.