Kiezen maakt je leven makkelijker

Soms maakt het je leven direct beter en soms wordt je leven er op de lange termijn beter van. Er zijn veel mensen die moeite hebben met kiezen, maar als jij het voor jezelf makkelijker wilt gaan maken mag je vandaag met mij aan de slag gaan. Ik neem je mee naar een aantal gebieden in je leven waardoor jij gaat ontdekken waar voor jou nog keuzes liggen die jij mag gaan maken. (Kijk jij liever de video dan kan dat hier)

 

Gebied 1: geld vs tijd

Als eerste kijken we naar het gebied van geld en tijd. Welk gebied heeft op dit moment de hoogste prioriteit? Is dit ook wat jij wilt? Het is niet de bedoeling dat je moet kiezen tussen deze gebieden, maar het mooiste zou zijn als er een goede balans is tussen deze gebieden. Je kunt bijvoorbeeld wel een hele hoge levensstandaard hebben, dat je graag van alles het mooiste en het beste wilt. Daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan waardoor jouw focus meer ligt bij geld verdienen. Je kunt ook met wat minder genoegen nemen, hierdoor heb je minder geld nodig en houdt je meer tijd over voor je geliefden. 

Ik weet niet hoe dit is in jouw situatie, jij weet zelf of jij keuzes te maken hebt op dit gebied. 

Gebied 2: focus op jezelf vs focus op de ander

Ook op dit gebied geldt dat het niet of of is, maar hoe vindt je voor jezelf hier een goede balans in. Er zijn veel vrouwen die het zorgzame echt in zich hebben zitten en zichzelf vaak wegcijferen voor de ander. Dit is een grote valkuil voor deze vrouwen, omdat ze altijd de voorrang geven aan de ander. Er zijn zoveel vrouwen die hierdoor in een burn-out zijn terecht gekomen en dan kun je helemaal voor niemand meer zorgen. Als jij merkt dat jij ook regelmatig jezelf wegcijfert, dan ligt er op dit gebied ook een keuze voor jou. Je hoeft niet gelijk door te slaan naar helemaal de focus op jezelf te leggen, maar je mag dus wat meer tijd aan jezelf gaan geven om dingen te doen die jij graag doet. 

Gebied 3: zekerheid vs creativiteit

Ben jij iemand voor wie zekerheid heel erg belangrijk is? Of vindt jij creativiteit belangrijker? Waar ligt voor jou de focus? Ook voor dit gebied geldt dat het fijn is om er een balans in aan te brengen. 

Hoe leuk is het leven als jij je zo druk maakt om zekerheid? Terwijl je ook wat leuks kunt doen met anderen. Of misschien ben jij erg creatief, maar gebeurt er vervolgens nooit echt wat  met je ideeën. Andersom als jij van alles al precies wilt weten hoe iets zal gaan en wat de uitkomst zal zijn, kun je nooit echt verder komen. Er zijn nu eenmaal veel onzekerheden in het leven. Als er zoiets op je pad komt mag je je creativiteit in gaan zetten om een oplossing te verzinnen. 

Gebied 4: hoofd vs hart

Bij deze hoef je zeker niet te kiezen voor het één óf het ander. Het is belangrijk dat er een mooie mix ontstaat die voor jou werkt. Waar ligt voor jou nu de meeste focus? Op je hoofd, dat je dol bent op kennis verzamelen, feiten, wetenschap, enz. Of op je hart, je kiest op gevoel en voelt of iets of iemand bij je past. 

Hoe kun jij hier een mooie mix van maken zodat het goed voor je werkt? Welke keuze(s) moet je hiervoor maken? 

Gebied 5: verantwoordelijkheid vs plezier maken

Naar welke kant neig jij op dit moment het meest in je leven? Het mag er allebei zijn, maar de truc is om er voor jou een goede balans in te vinden. Als jij altijd de verantwoordelijke bent, is het tijd om wat meer los te gaan laten. Als jij juist het frivole type bent die wordt verweten het niet serieus te nemen, mag je die serieuze kant van jou wat meer geen laten zien. 

Hoe wil jij dat de balans tussen deze twee is in je leven? Hoe ziet dat er uit? Welke keuze(s) moet je hiervoor maken? 

Wat nu?

Je hebt waarschijnlijk al heel wat dingen in je hoofd voorbij zien komen tijdens het lezen. Het is niet de bedoeling dat je met ál die dingen aan de slag gaat, dat komt niet goed. Kies 1 ding om mee te beginnen. Het ding waar je op dit moment het meest van baalt, hiervoor heb je nu de meeste motivatie om daar mee aan het werk te gaan.  Je moet het helder gaan maken: 

  • wat wil ik precies?
  • hoe wil ik dat mijn leven er op dat vlak uit ziet? 
  • hoe wil ik mij voelen?

En dan moet je dus echt keuzes gaan maken om te komen waar jij wilt zijn. Dit kunnen moeilijke keuzes zijn, maar soms maakt een kleine/makkelijke keuze ook al veel verschil. Door de keuzes die jij maakt ga je ook commentaar krijgen van mensen om je heen. Dit kan positief zijn, maar misschien ook wel negatief. Door helder te maken wat jij wilt en waarom jij dat wilt, sta je sterk in je schoenen en kun jij daarmee dealen. Laat je niet van de wijs brengen door anderen! 

Ik nodig je uit

Als dit nogal veel is voor je en je gewoon niet zo goed weet waar je moet beginnen, wil ik je uitnodigen. Ik wil je uitnodigen om mee te gaan doen met mijn masterclass ‘krachtig jezelf zijn’. In deze masterclass ga ik je laten zien wat jouw grootste kracht is, en gaan we beginnen met het bouwen van je zelfvertrouwen. Én we gaan kijken naar het gebied in je leven dat op dit moment het belangrijkst voor je is. Met dat gebied ga je beginnen met het maken van je keuzes. Klinkt goed toch? Dit geeft jou een hele goede start en een stevige basis om op verder te gaan werken. 

Welke manier je ook kiest, zelf aan de slag, of meedoen met mijn masterclass, is helemaal goed. Maar ga er mee aan de slag en maak je eerste keuze. 

Be fierce,

Alieke