Hoe je in 10 stappen krachtig jezelf kunt zijn

We zijn allemaal bezig om ons zelf te blijven ontwikkelen. Je leert elke dag bij. Elke situatie die zich voor doet is weer een leermoment. Soms kom je tot de conclusie dat het je goed af gaat en soms merk je dat er op dat punt nog een hele weg te gaan is. 

Je kunt op verschillende manieren aan jezelf werken, door eigenschappen, talenten of kwaliteiten verder te ontwikkelen of door aan disbalans in je leven te werken.

Werken aan eigenschappen, talenten en kwaliteiten

Misschien is er een bepaalde eigenschap of talent die je graag verder wilt ontwikkelen. Je wilt bijvoorbeeld daadkrachtiger zijn. Nu ben je meer meegaand en kun je goed luisteren naar anderen (wat trouwens ook hele goede en mooie kwaliteiten van je zijn!), maar jij wilt meer je eigen plan leren trekken en dat ook echt gaan uitvoeren. 

Of jij wilt moediger zijn en meer lef tonen. Nu ben je vooral een rustig persoon die altijd haar verantwoordelijkheid neemt, ook hele mooie eigenschappen, maar je wilt meer. 

Of je wilt met veel meer levenslust in het leven staan. Nu overheerst jouw serieuze en strategische kant vooral nog. Je wilt je gewoon meer levendig voelen. 

Werken aan disbalans in je leven

Of je bent op zoek naar meer balans op een bepaald punt in je leven. Iedereen kent de balans tussen werk en privé wel. Maar ook op andere vlakken kun je tegen een disbalans oplopen, bijvoorbeeld dat je het moeilijk vind om op je gevoel te vertrouwen en vooral vanuit je kennis afwegingen maakt en daar op vertrouwt.

Of dat je altijd maar zorgt voor anderen en jezelf daarbij compleet wegcijfert en je wilt juist wat meer ruimte voor jezelf gaan innemen en tijd voor jezelf gaan maken.

Of je bent iemand die heel goed is in uitvoeren, praktisch en efficiënt werken, maar je mist het om je creatieve kant meer naarvoren te laten komen. Je wilt je die creatieve kant verder gaan ontwikkelen. 

Jezelf zijn op een krachtige manier

Jij hebt een bepaalde persoonlijkheid en jij zit op een bepaalde manier in elkaar. Dit zit van nature in je. Hoe mooi dat ook van zichzelf al is, er ligt in jouw hart een verlangen naar meer. Jij wilt jezelf zijn, maar dan op een meer krachtiger manier. 

Op welk vlak jij ook wilt ontwikkelen de vraag blijft: hoe doe je dat? Hoe kun jij jezelf zo ontwikkelen dat je ook bereikt wat jij wilt? 

Er zijn 10 stappen die je kunt doorlopen. Op elk vlak ga je ontdekken of je daar al tevreden over bent of dat je daar verder in wilt ontwikkelen en kun je er voor kiezen stappen te gaan zetten om jezelf verder te ontwikkelen.

Deze 10 stappen zijn: 

  • Volg je passie (vuurmanier, watermanier, aardemanier en luchtmanier)
  • Volg je hart
  • Durf jezelf te zijn
  • Vertrouw op je gevoel
  • Zoek de verbinding
  • Vertevig je basis
  • Vier het leven
  • Pak je leiderschap
  • Open je hart
  • Neem je ruimte

 Hoe ga je hier mee aan het werk?

Ik ga elke stap verder voor je uitwerken. Als je op de stap kunt klikken zit daar al meer info voor je achter. Kun je nog nergens op klikken of niet op de stap die jij graag zou willen zien? Meld je aan voor Feel Fierce Female om op de hoogte te blijven wanneer het online komt, zodat jij het als eerste kunt zien. Je krijgt dan elke week een portie positiviteit in je mailbox en ik spoor je aan tot het nemen van actie, want dat is waar ik goed in ben 🙂 

Wil je zelf al deze stappen doorlopen? Meld je aan voor 365 dagen persoonlijke kracht. Elke dag kun je in een paar minuten aan jezelf werken en zo kom je stapje voor stapje dichter bij je doel. Het is helemaal gratis, en het gaat je zeker resultaat opleveren. Jij gaat groeien en dat in maar een paar minuten per dag! 

Je hebt niks te verliezen, dus doe gewoon mee en zie hoe leuk, kleurrijk en verrijkend het is om aan jezelf te werken. 

Alieke