3 tips om in actie te komen en je dromen waar te maken

We hebben allemaal dromen, de één heeft hele grote dromen en de ander wat kleinere dromen. Het is heerlijk om te dromen over je dromen, maar het zou toch veel leuker zijn om die dromen die je hebt ook werkelijkheid te laten worden toch?

Om dat voor elkaar te krijgen moet je in actie komen. Ik weet dat dit voor veel mensen best lastig is. Dat kan om verschillende redenen zijn. Sommigen willen eerst een tot in de puntjes doordacht plan hebben voordat ze van start gaan. Anderen houden het liever bij dromen. En weer anderen houden veel te veel rekening met iedereen om zich heen en laten daardoor hun eigen dromen voor wat ze zijn. 

De enigste manier om van je dromen werkelijkheid te maken is door in actie te komen. Hieronder vind je 3 tips om in die actie stand te komen en te blijven. 

De 3 stappen

De 3 stappen om in actie te komen en je dromen waar te maken zijn:

  • Bedenk 10 kleine acties om dichter bij je droom te komen. Een actie moet je in één uur kunnen doen.
  • Doe een eerste actie. Je zult zien dat je dan de smaak te pakken krijgt
  • Doe elke dag één van de andere acties. Het kan zijn dat je weinig tijd hebt, doe dan minimaal elke week 1 actie. Het liefst vaker natuurlijk, want je zult zien dat het erg leuk is om naar je droom toe te werken

Deel je droom op in kleine stapjes 

En laat het hier dan niet bij hé. Blijf deze stappen herhalen tot je bij je doel bent. Blijf het steeds in kleine stappen opdelen, zodat het overzichtelijk voor je blijft. En zo bereik je uiteindelijk jouw droom. 

Kleurrijke tip

Om jezelf nog beter in die actie stand te krijgen kun je kleur inzetten. Een kleur die specifiek de actiestand om je dromen waar te maken stimuleert is koraal. Dit is een kleur uit de rood familie. Deze kleurfamilie draait om passie en ambitie. Het verwezenlijken van je dromen hoort daar ook bij. Maak gebruik van de kracht van die kleuren. 

Zet kleur in om in actie te komen 

Je kunt de kleur dragen in je kleding, maar je kunt ook iets om je heen hebben in die kleur. Voor het effect maakt dit niet uit. Kleur heeft een psychologische werking op je hersenen en daar kun je voor jezelf gebruik van maken. 

Zet jouw kracht in

Wist je dat door jouw kracht in te zetten je sneller je droom bereikt? Door jouw kracht in te zetten doe je het op een manier die helemaal bij jou past, waardoor het je een stuk makkelijker afgaat. 

Je moet dan natuurlijk wel wéten wat jouw kracht is. Je kunt daar achter komen door te kijken wat jij van nature goed kan. Je moet dan denken aan hele ‘simpele’ dingen, zoals goed luisteren, praktisch zijn, zorgen voor de ander, altijd het voortouw nemen, altijd blij zijn, positief in het leven staan, altijd een goed doordacht plan maken, anderen inspireren. 

Het kan echt van alles zijn. Ik weet uit ervaring dat het erg lastig kan zijn om dit van jezelf te zien. Je kunt altijd aan anderen die je goed kennen vragen wat zij denken dat jouw kracht is. Dit geeft vaak een objectiever beeld over jou. 

Zet jouw kracht in om je droom waar te maken 

Een andere manier om te ontdekken wat jouw kracht is, is meedoen aan de masterclass ‘krachtig jezelf zijn’. Tijdens deze masterclass ontdek je wat jouw kracht is en hoe je die in kunt zetten om jouw droom te bereiken. Als je er dan toch voor gaat om je droom werkelijkheid te laten worden, doe het dan op een manier die helemaal bij je past zodat de weg er naartoe ook een feestje is. 

Niet alleen het einddoel, je droom, telt. Ook de weg er naartoe is heel belangrijk. Je mag dan al genieten. Zorg dus voor fun onderweg, maar verlies je droom niet uit het oog. 

Liefs,

Alieke

Feel Fierce Female

Wil jij elke week geïnspireerd worden om de fierce vrouw te worden die jij wilt zijn? Om krachtiger te worden in het maken van jouw eigen beslissingen? Jouw dromen te gaan volgen. Meldt je dan aan voor de Feel Fierce Female inspiratiemail. Ik inspireer je elke week om de actie te nemen om die vrouw te worden die jij wilt zijn. Are you in?