Kleding inspiratie: het dragen van een print

Sommige vrouwen vinden het best lastig om een print te dragen. Ze vinden het al snel té en durven het niet zo goed aan. Ben jij ook zo’n vrouw? Ik deel een fijne portie kleding inspiratie met je over het dragen van een print. 

Outfit met print op broek

In deze outfit is de hoofdrol voor de broek weggelegd. Het heeft een print, maar wel met wat rustigere kleuren. Hier heb ik een mooi lila kleurig shirt bij gekozen. Het is heerlijk zacht en heeft een soepelvallende halslijn. 

Het kettinkje is goudkleurig en hier komt het groenige kleurtje uit de broek weer in terug. 

De blazer heb ik rustig gehouden met een koffie bruine kleur die ook weer in de broek terug komt. De schoenen hebben (ongeveer) dezelfde kleur als het jasje. Ze hebben wel een hak, maar ze lopen heel comfortabel doordat het een blokhak is en de zool ook al wat hoogte heeft waardoor de hak weer wat minder hoog voelt. 

Het tasje heb ik weer in lila gekozen, zodat deze kleur weer mooi terug komt. Maar bij deze broek kun je dus nog veel meer combinaties maken met het blauw, rood en/of groen dat er in zit. Een kledingstuk met zo’n soort print kun je met al de kleuren die er in voorkomen combineren, super handig dus! 

Outfit met print op blouse

In deze outfit steelt de blouse de show. Ook in deze blouse komen best een aantal kleuren naarvoren, zoals blauw, lila, paars, zwart en wit. 

Ik heb er nu voor gekozen om het verder neutraal te houden en het alleen met zwart te combineren. 

Een zwart ‘leren’ rokje met een de zijkanten een stretch inzet zodat het comfortabel zit. En mooie zachte zwarte laarzen. Ook weer met een hele comfortabele hak. 

Hier zie je dat je iets met een print toch verder heel rustig kan houden. Je kiest dus zelf of je er 1 of meerdere kleuren uit de print zelf aan toevoegd of dat je het met 1 of 2 neutrale kleuren combineert. 

Outfit met print op giletje

Deze outfit is heel licht en rustig, maar toch zit er stiekem nog best wat kleur in 🙂 

De blikvanger is hier het giletje. Ik ben dol op die dingen, want ze geven je outfit gelijk wat extra’s. In dit geval is het vooral créme kleurig, maar met mooie borduursels erop trekt het toch de aandacht. 

Dit heb ik gecombineerd met een roze broek met flared pijpen die vanaf de knie uitlopen. 

Onder het giletje heb ik voor een mint kleurige blouse gekozen die een ajourpatroon heeft, dat lekker samenwerkt met het borduursel op het giletje. 

De ketting is van rosegold, die het rozige weer wat omhoog haalt. 

De schoenen heb ik juist weer in de mint kleur gekozen. Zo heeft het oog vanalles om te bekijken, maar is het geheel toch best rustig door de zachte kleuren. 

Ook hier geldt weer, je kunt er ook een knal outfit van maken door het giletje juist met de oranje en/of rode kleur te comineren die er in zit. Of je kunt het nog rustiger maken door voor helemaal een créme outfit te gaan of het in de roze of mint tinten te houden. 

Als je dus al één item hebt met een print kun je het dus al met heel wat verschillende dingen combineren. Zolang je de kleuren uit de print terug laat komen zit je goed, lekker makkelijk toch?! 

Heb jij al een item met een print met meerdere kleuren? Kijk dan eens wat je nog meer in je kledingkast hebt liggen waar je dit mee zou kunnen combineren. 

Wil je graag inspiratie voor iets specifieks? Laat het me dan even weten hieronder, dan ga ik er mee aan de slag.

Inspirerende groetjes, 

Alieke

Wil jij graag weten welke lichaamsvorm jij hebt en welke kleding daar dan bij past? 

Download dan nu mijn gratis checklist. Je kunt er direct mee aan de slag en het zal je nieuwe inzichten opleveren als het om kleding gaat.