Hitte proof aan het werk en er representatief uitzien

Het lijkt er nu nog niet zo heel erg op, maar er komen echt wel weer warme/hete dagen aan in de zomer. Ik wil je vandaag alvast inspireren om er ook tijdens die hete dagen toch representatief en leuk uit te zien.

Ik heb 4 leuke outfits voor je bij elkaar gezocht. Alle items zijn op de één of andere manier duurzaam (dat hangt van het merk af). Bij warm weer is het fijn om luchtige stoffen te dragen die goed ademen. Zo kun je beter je warmte kwijt en kan je zweet ook goed verdampen. 

Wil je echt geen zweet plekken in je kleding dan zijn er speciale shirts die je er onder kunt dragen. Deze vind ik zelf de fijnste (geen promo gewoon mijn mening). 

Als je een afspraak hebt op een warme zomerdag is het soms lastig om te bepalen wat je aan zult doen. Je kunt niet in je ‘vakantie’zomerjukje aankomen en iets met een jasje is ook nu niet te doen. Maar wat dan wel? Je zoekt een leuke outfit die hitte proof is, maar waarin jij er wel representatief uitziet. Ik laat je 4 fijne outfits zien die hier helemaal geschikt voor zijn. 

hitte proof fijne stof zachte kleur

Outfit 1: hitte proof in fijne stoffen en zachte kleuren

Een natuurlijke en ademende stof is heel belangrijk, zéker als het warm is. Katoen is daar een goed voorbeeld van. Het ademt goed en het draagt fijn. De top is in mooie zachte kleuren en legt het accent op de schouders. Door het accent meer op je schouders te leggen wordt de aandacht van je heupen afgehaald. De rok is een soepele A-lijn die losjes over je heupen valt en ze niet accentueert. Het heeft 4 knopen aan de voorkant en een asymmetrische zoom wat het een speelser effect geeft. Je outfit krijgt een beetje een strand vibe door het tasje dat is geweven van palmblad en de espadrilles.

hitte proof luchtig en vrolijk

Outfit 2: hitte proof luchtig en vrolijk

Ben jij meer van de vrolijke en opvallende kleurtjes? Dan is deze outfit meer voor jou. Een heerlijke luchtige jurk waarin je elke afspraak goed door komt. En die schoenen maken je nog extra vrolijk 🙂 Door de brede band blijven ze goed aan je voeten zitten, maar als je dan toch aan tafel zit kun je ze (stiekem) ook even uit doen. Super handig dus 😀 Het tasje heb ik rustig gehouden in een zandkleur, maar iets in de roze of oranje kleurfamilie kan natuurlijk ook. 

hitte proof comfortabel en casual

Outfit 3: hitte proof comfortabel en iets meer casual

Je hoeft natuurlijk echt niet voor elke afspraak hakken te dragen, het mag soms ook wel wat relaxter. In deze outfit is de rok de eyecatcher. Met een heerlijke kiwi gele print is deze wikkelrok heerlijk voor in de zomer. Als top heb ik voor een wit shirt gekozen, maar je kunt ook iets in off white of beige nemen als dat beter bij je gezicht kleurt. Om het geel ook wat aan de bovenkant terug te laten komen heb ik een paar mooie oorbellen gevonden. Oorbellen zijn in de zomer een fijne manier om toch wat kleur toe te voegen zonder dat het aan je huid gaat plakken. De sandalen zijn ook wit om het wit van het shirt weer terug te laten komen. En de tas is dan wel weer wat opvallender, maar past er perfect bij.  

hitte proof in lila en zand

Outfit 4: hitte proof in lila en zand

Deze outfit heeft een prachtige paarse culotte. De culotte valt tot een stukje boven je enkel waardoor het je korter laat lijken. Als je lang bent is dit geen probleem en kunt je er gerust platte schoenen onder dragen. Als je minder lang bent zou ik er zeker een hak onder dragen. Wel een hak die voor jou comfortabel is natuurlijk. In mijn geval is het gewoon een lange broek 😀
Hierboven heb ik een mooie top in een zandkleur gekozen. De mouwen van de top geven het wat speelsheid en laten de vorm van de culotte terug komen. De sandalen heb ik op de top afgestemd en hebben een bescheiden hak. De tas en oorbellen hebben een lila kleur en maken het helemaal af. 

Ik heb ondertussen al zin in de zomer gekregen jij ook? Welke outfit is jouw favoriet? Wat is een kledingstuk dat jij graag draagt in de zomer als jij een afspraak hebt? Laat het me weten in een reactie! 

Vindt jij het erg lastig om kleding te vinden die echt bij jou past en die je vol zelfvertrouwen naar die afspraak laat gaan? Mag ik je helpen? 

Op dit moment heb ik een speciale actie lopen. Als je de kleursessie boekt krijg je van mij de koffersessie er gratis bij. 

Groetjes, 

Alieke

PS: vergeet trouwens niet genoeg te drinken tijdens de warme dagen hé