In 4 stappen naar een leven op jouw voorwaarden

Ben jij gelukkig met de manier waarop jij nu leeft? Ben je blij met het werk dat je doet? Ben je blij met je privé situatie? Ben je blij met hoe jij je dagelijkse leven inricht? 

Of heb je niet elke dag zin om je bed uit te komen en weer een nieuwe dag te beginnen? Baal je van je werk of iets in je privé situatie? Dan is het nu tijd om daar iets aan te gaan doen! En dat heb ik heel overzichtelijk voor jou gemaakt in 4 stappen: 

  • bewustwording
  • 1 ding tegelijk
  • maak een plan
  • actie

Klaar met struisvogelpolitiek

Voordat je op jouw voorwaarden kunt gaan leven is het nodig dat je weet wat je wilt. Weg dus met die stuisvogelpolitiek! Ga er eens voor zitten en schrijf alles op waar je van baalt, alle dingen die je anders wil zien. Voor de één zal dit een kort lijstje zijn en voor de ander lijkt er geen eind aan te komen. Allemaal prima. Nu ben jij je bewust van wat je anders wil. Tijd voor stap 2 😀 

1 ding tegelijk

Je zal snappen dat je niet met alles tegelijk aan de slag kunt. Dan komt er nog steeds geen verandering omdat het gewoon te veel is. Kies daarom 1 ding uit waar je mee wilt beginnen. Wat Eefje, van de Stoute Schoenenclub, altijd zegt: wat kun je doen waardoor al het andere overbodig of makkelijker wordt?       Denk hier goed over na en kies dan het ding waar jij mee wilt beginnen om dat te veranderen.  

Maak een plan

Nu je weet met welk ding je gaat beginnen is het slim om hier een plan voor te maken, zodat je weet hoe je het gaat aanpakken. Bedenk wat er moet veranderen, wat daarvoor nodig is en in welke stappen je dit gaat doen. Het bepalen van je stappen is erg belangrijk omdat je het zo in kleine stukjes hakt. Dit maakt het veel behapbaarder waardoor je er zonder problemen mee aan de slag gaat. Je kunt dan ook mooi je vooruitgang zien en je hebt steeds iets te vieren omdat je zo goed bezig bent 🙂 

En… actie!

En dan is het tijd voor actie. Je moet het plan natuurlijk wel gaan uitvoeren anders veranderd er nog niks en blijf je in dezelfde situatie zitten. Dus als je er echt klaar mee bent, neem dan ook de actie en leef op jouw voorwaarden. 

Een beetje hulp nodig?

Weet jij niet zo goed waar je moet beginnen en hoe je dit dan aan moet gaan pakken? Aangezien het mijn grootste kracht is om dingen op een praktische manier waar te maken, kan ik je hier heel goed bij helpen. Dit doe ik aan de hand van de powertypetest. Door deze test ga jij jouw grootste kracht ontdekken en weet jij ook hoe jij de dingen het liefst doet. Deze 2 gaan we combineren en dat gaat het beginpunt zijn van het leven op jouw voorwaarden. 

Wil je eerst een beetje proeven van de methode waar ik mee werk? Doe dan mee met de challenge ‘Maak je verlangen waar’ van 11 t/m 15 november. We gaan dan aan de slag met één van je verlangens en gaan die waarmaken. 

Liefs,

Alieke